Kateri motor v R5?

Kotiček renojevih starodobnikov
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

lisko napisal/-a:Ce mislima pravega je bil tam not motor 1.9D...ne pa Dci...

Drgac pa verjetn bom res mogu kr probat....kakor hitro se bo ponudla kaka pametna ponudba za motor in menjalnik vsaj za 1.5Dci.
pa ne sam motor pa menjalnik tud uso istalacijo motorja in armaturke
cene teh motorjev so pa se dokaj velike 600eur+ da je dobr...pol pa se usa kablarija
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

CliYo II to tko vem da vsa kablarija :) Pac ko se bo ponudlo nekaj ugodnega :)

bam88 40kW ima motor v originalo.....Sedaj pa ima brusene in vecane kanale... spoliran kolektor.. podlozene ventile.....na moci sicer ni drasticne razlike se pa dost rajs zasuce v rdeco polje in pa navor se mu je premaknil se nizje in deluje bolj zvezno.

Se pa isce turbina od 1.6TD golfa dvojkice.... se komu kaj valja?:D
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

bam88 napisal/-a:to ma kolk konjev?

drgac pa
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1806682
je to turbo dizl?
A se hecas? Turbo diesel pa 55konjev ? :)

To je navadna 1.6 diesel masina ki so jo vgrajeval v petke.
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

R5 turbo dizlov na zalost ni bilo... razne oznake kot so TD TDS GTS....so samo oznaka opreme.....vsi motorji pa so 55konjski....Edin ce bo vse kot mora.....se bo vozla ena turbo dizl petka :D

Aja pa v oglasu pise da je poraba od 3-4....naj kar sanja:D 4.7 je nekje penzion voznja......5.2 pa povprecje.

Se pa da prit na porabo 3.3 (lahk probamo). Ampak iz Mb na AC pa v zavetrtje tovornjaka pri hitrosti 80....ko so klanci navzdol se motor ugasne... in tako do Lj....ko prides u Lj gres tankat in poraba je 3.3. Ampak tako ne mores vozit :D
Uporabniški avatar
marcel_mastnak
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a marcel_mastnak »

Js sm dal not 14 energy pa morm rect da je razlika ocitna nebi se pa brano kakega konja vec drugac pa ma navora dost vec kot 1.4 navadna! Pase pa srauf na srauf sam dva nosilca zamenjas pa je.
Uporabniški avatar
marcel_mastnak
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a marcel_mastnak »

Js sm dal not 14 energy pa morm rect da je razlika ocitna nebi se pa brano kakega konja vec drugac pa ma navora dost vec kot 1.4 navadna! Pase pa srauf na srauf sam dva nosilca zamenjas pa je. Okol 9 sekund ma do 100 ko smo merl koncne pa nism probal ker mam se zimske gume.
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

kojnov bo zmer premal :wink:
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

kot ste vrjetno opazli se kr ni nic z mojega motorja. Sem hodo gledat onega 1.7, pa ni bil prevec v stanju za vgradit, pa tud porajalo se je vprasanje kak cez tehnicnega ker razlika ze na prvi pogled je bla ocitna med stock motorom v r5 pa tem. tak da je odpado.

Energyja bi dal not ampak spet je tu tehnicni problem, ker motorja sta si kr razlicna. Zaj sem pristal na tem da dam not vsaj 1.4 five, ker je na izgled enaki motor kot 1.1.

Vem da ce ze menjujem bi blo najbolse dat energyja samo res mi ni za met blemov na tehnicnem. Fajn bi blo cut kaj pravita mloncar pa dete pa se kateri ki majo kake druge motore not pa kake probleme so meli.

drugace pac enga 1.4 five not, vsekakor bolse kot sranje od sranja 1.1 :roll:
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

hm 1.1 je res premal.....od five motor bi bil kr dobr imet ane,ker ne pokur velik pa se dobr je(vzdrzevanje)...hrckov bo pa zmer premal,glede tehnicnega gre pa moja petka samo se z papirji cez tko da...premisl...vrjem da se bos tistih hrckov slej k prej navadu
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

1.4 five motor je malo boljsi kot 1.1, ampak jst bi najraje dal notr 1.4 energy - motor je zelo dober, vzdrzljiv, 80KM tut ni tako malo, poraba je enaka kot pri 1.4 five motorju itd.

jst se nisem imel tezav na tehnicnem :lol:
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

mloncar napisal/-a:1.4 five motor je malo boljsi kot 1.1, ampak jst bi najraje dal notr 1.4 energy - motor je zelo dober, vzdrzljiv, 80KM tut ni tako malo, poraba je enaka kot pri 1.4 five motorju itd.

jst se nisem imel tezav na tehnicnem :lol:
Potem se pa se prasas ko vidis da je 1.4e na videz enak kot 1.6e :lol: :twisted:
Enigma motorsport
melonca'r

Drmo napisal/-a:Potem se pa se prasas ko vidis da je 1.4e na videz enak kot 1.6e :lol: :twisted:
V osnovi sta res enaka, le nekaj manjsih razlik je..

Godward.. ..do poletja pride v mojo 5ko 1.6 motor, tako da je potem naprodaj obstojeci 1.4 motor.. ..ce te zanima poslji PM
melonca'r

bam88.. ..poslji PM pa se bova dogovorila
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

1.4 five pa 1.1 se res ne opazi razlika na izgled. tak da tu ne bi blo blema. 1.4e pa je pa ze malenkost drugacen, tak da dilema ostaja. ne vem, mogo se bom odlocit.
Uporabniški avatar
Svamca
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Svamca »

Ja toj pa res da se kj hitr porajta razliko. Tud jest bom menjou motor, ga mam ze doma 1.4 energy, sam lotit se je treba!
RENAULT 5 1.4e RT
RENAULT 19 16V
Odgovori