R4 GTL

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Nicc0

R4 GTL

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

Lp, torej v kratkem imam v namenu kupit R4 GTL, kaksne so verjetnosti oz koliko % je da delov za to stvarco ne bom dobil? npr gre nekaj na masini, kam se lahko obrnem in kje lahko dobim dele? Ter, ali se da menjat zadeve da bi sle felnice 4X100 na R4 ker original so samo 3 luknje, ma kdo izkusnje s tem?

LP, Nicc0
Uporabniški avatar
Markomark

Re: R4 GTL

Odgovor Napisal/-a Markomark »

Nicc0 napisal/-a:Lp, torej v kratkem imam v namenu kupit R4 GTL, kaksne so verjetnosti oz koliko % je da delov za to stvarco ne bom dobil? npr gre nekaj na masini, kam se lahko obrnem in kje lahko dobim dele? Ter, ali se da menjat zadeve da bi sle felnice 4X100 na R4 ker original so samo 3 luknje, ma kdo izkusnje s tem?

LP, Nicc0
Za dele se nimas kaj bat.
Mislim da ima petka Campus identicen motor in dele dobis skoraj povsod.
No money, no funny...
WaterShek
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a WaterShek »

ce ne pa na odpad. tam se vse dobi. poleg tega majo na renault servisih za vse se :D
Uporabniški avatar
Nicc0

hmm se pravi da bi celo masina od petice sla v avto?
Uporabniški avatar
Markomark

Nicc0 napisal/-a:hmm se pravi da bi celo masina od petice sla v avto?
To ravno ne vem, sem samo enkrat od enega mehanika slisal, da naj bi ta dva avta imela enako masino.
Pozanimaj se malo pri kaksnem mehaniku, ki se spozna na Renaulte.
No money, no funny...
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Od delov za katrco rabis od motorja edino dober frtajler in dober vplinjac. Zavore se dobijo, lezaji so isti kot na cirkularju :lol: , kak blatnik se pa po mojem tudi se dobi.
Drugace pa - masina ni enaka kot v R5, je pa identicen blok.
Skrataka - ni pene, katro lahko trenutno zrihtas v nulo, ker razen pleha itak nic ne crkne.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Na podstresju imam se cisto nov - crn blatnik (nelakiran). Se mi zdi da lev...

Rabi KDO?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Markomark

Samojed napisal/-a:Od delov za katrco rabis od motorja edino dober frtajler in dober vplinjac. Zavore se dobijo, lezaji so isti kot na cirkularju :lol: , kak blatnik se pa po mojem tudi se dobi.
Drugace pa - masina ni enaka kot v R5, je pa identicen blok.
Skrataka - ni pene, katro lahko trenutno zrihtas v nulo, ker razen pleha itak nic ne crkne.
Imas prav ja...
Meni je prej zgnila, preden je karkoli crknilo. :lol:
No money, no funny...
r4tl

Odgovor Napisal/-a r4tl »

Motor od petke gre v katrco in sicer s parimi dodelavami (zamenjava odmicne in predelava glave za vodno pumpo), pa...ce mas cs in lust lahk brez problemov in na zunaj vidnih sprememb v katrco das motor 1.4 s cca 72 konji (preverjeno na valarjih, tk da...) msa pol raketo;)

Drgac pa... deli se se usi dobijo in sicer... bltniki so okol 20 ojrov, zadni zgornji konc obloge blatnika je 15 ojrov...pazt pa mors pri nakupu da mas dobr zadni krak sasije (tm k je torzija gor prisraufana) ker tm gnijejo, pa roke zadi..drgac pa... mal spustis, pa mal prepucas, pa se k nm uclans;)

LP

R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Uporabniški avatar
Nicc0

Lp, hvala za pomoc sedaj pa nasledni teden verjetno pride avto k hisi bele barve, za rjo pa nebom rekel da je nima, ima je dost in ne vem se kak bom odpravil to. r4gtl bi mi lahko na PM malo bol podrobno opisal tole predelavo? me zelo zanima pa se eno masinco od petkice fajvke mam doma.... tako da bi potem imelo nekje 55kW in ne 25 tako kot je original :D

Lp, Nicc0
Uporabniški avatar
Nicc0

pardon campuska je :D sel preverit ce je se doma :D in verjetno bo tole slo kr v predelavo :D reg jo pa lahko kot 25kW?
r4tl

Jah... sej motor od campuske in od katre je v osnovi enak (enake srajcke, bati, motorna gred...) razlika je sam v vplinjacu, ki je vecji, tk da... ta ti pa ne pomaga ker ga ne mors dat na katrin kolektor (kolektor od petke pa ne gre na katro, ker nimas prav izpuha spelanga, tk da...)... ti svetujem, da poisces motor od Fajfke, pa le tistga predelas...

PS: Ce te kej vec zanima, pa... pis, pa se lahk na pijaci dobimo;)

LP

R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Wasabi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Wasabi »

Da nebom opiral nove teme

Tudi mene zanima ce se da kupiti kje distancnike da bi imel namesto 3 vijakov 4 vijake (za lite feltne). Razn ce se da kupiti kje lite feltne na 3 vijake :D

Pa se to, ce mogoce kdo ve kako mocno je treba priviti vijake na glavi motorja (koliko Nm?) .

Hvala
Ass gas or grass, nobody rides 4 free!
r4tl

Ja...za distancnike se nism slisu oziroma jih tud iskou nism, ker mam doma Dolnicarjeve, od R5 Alpine in se ene full hude lete feltne na tri vijake, tk da...pa dal bi pa se... za spredi bi itak rabu sam enga dobrga orodjarja, da bi ti nove lukne pocahnu pa zvrtu....za uzadi pa... das pac od R5 GT Turbo diske, pa mas avtomatsko ster vijake;)

Glede zategvanja glave je pa tko da je kao postopek da gresz od znotraj po polzje navzven v nasprotni smeri uringa kazalca (gledano od frtajlerja) in najprej zategnes na 2 Kg, pol pa 2 krat po 90 stopinj.... in po mojih izkusnjah se moment kluc ostav pri cca 8 Kg, tk da... jst tko zategujem, pa se ni blo nkol nc narobe;)

LP

R4TL
Odgovori