Zanima me, ce je kdo naletel na podoben problem kakor moja zena na Twingu. Ko prizge luci se ugasne stevec.(namesto zatemnitve, digitalni stevec ugasne) Ta napaka se je pojavljala, ce je avto dolgo casa stal na soncu, sadaj pa se to dogaja non stop. Ali mogoce kdo ve ali je napaka v osvetlitvi stevca ali ima Twingo to kako drugace reseno. Twingo je letnik 1997.
Na stevcu imas konektor. Ko ga snames imas zadaj zice( ne vem na pamet koliko jih je) Prva je rdeca (+12V), druga je crna (-), tretja je prazna, cetrta pa je vhod za osvetlitev stevca. Ko imas luci ugasnjene je na tej zici (-), ko pa prizges luci pride na njo (+12V) in s tem zatemnitev stevca. To zico prekines in jo izoliras. Na konektorju povezes crno zico (-) z odrezano zico. Tako si dobil maksimalno osvetlitev stevca.
Slaba stran te izvedbe je to, da opozorilni piskac za pozabljene luci ne dela vec.
Jaz sem to resil z uporabo izmenicnega relejcka. Ko das kontakt je na tistem pinu minus, ko pa ga odvzames je vzpostavljeno original stanje - modra zica povezana.