ZA avto-moto poligon Gaj!

Renault v športu

Moderator: Globalni moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
ShpelaLion
Prispevkov: 15
Pridružen: 10 Okt 2016, 21:03
Kraj: Postojna

ZA avto-moto poligon Gaj!

Odgovor Napisal/-a ShpelaLion »

Slovenija potrebuje avto moto poligon. Na Vlado Republike Slovenije je bila naslovljena pobuda za dokončanje poligona Gaj. Pobudo si lahko ogledate na spletni povezavi, kjer je omogočeno tudi glasovanje: predlagam.vladi.si/predlog/10575. Pobuda predstavlja enega ključnih korakov do zagotovitve primernega objekta, ki bo služil kot domovanje slovenskim športnikom avto moto športa, kakor tudi za dvig varnosti v prometu.

Gaj – Cerklje je območje, ki je namenjeno več vsebinam, tako za vojaške, gasilske in reševalne vaje, treninge vožnje ter treninge drugih vrst športa (npr. kolesarskega kronometra). Slovenija tak objekt potrebuje tudi z vidika zasledovanja tehničnega razvoja, saj je to eden izmed predpogojev za izvedbo testiranj novih produktov podjetij avtomoto industrije.

Zveza za avto šport Slovenije – AŠ 2005 je bila na povabilo Ministrstev za promet in Obrambo vključena v strokovno skupino (30.08.2010) za realizacijo državnega prostorskega načrta za območje Gaj. Po pogodbi o začasni uporabi in pooblastilu je pridobila dokončno in pravnomočno gradbeno dovoljenje za izvedbo, ki glasi na MORS. Zveza je v tem času tudi usposobila zemljišče, ki je v državni lasti, ter s pridobljenim gradbenim dovoljenjem postavila idealne pogoje za nadaljnji razvoj.

Kaj bomo dosegli z uspehom uradne spletne pobude?

Vlada RS naj bi pospešila postopke za izgradnjo tovrstnih objektov. Prioritetno naj bi pristopila k realizaciji državnega prostorskega načrta iz leta 2008 za izgradnjo večnamenskega objekta Gaj – Cerklje ob Krki (kot je bilo objavljeno v Ur. l. RS, št. 73/2008).

Vlada RS naj podelil stavbno pravico najugodnejšemu ponudniku, kot je ugotovila in predlagala medresorska delovna skupina, ki je bila ustanovljena 31. avgusta 2017. Njeno poročilo je Vlada RS potrdila 25. oktobra 2018 (dokument 02402-17/2017/14). Primer dobre prakse je pogodba med Vlado RS in Nogometno zvezo Slovenije o podelitvi stavbne pravice za Nacionalni nogometni center Brdo.

Kako lahko zagotovitvi poligona Gaj prispevam sam?

Poleg spletnega glasovanja o predlogu Vladi RS na povezavi: predlagam.vladi.si/predlog/10575 predlagamo tudi aktivno ozaveščanje javnosti s pomočjo družbenih medijev, kjer lahko delite ta prispevek.

Vsak glas podpore šteje. Slednjo so že izrazili predsednik FIA, Jean Todt, Olimpijski komite Slovenije, DARS, Javna agencija RS za varnost prometa (2015), Avto moto touring klub Ljubljana, AMD Slovenija avto, ter številna ostala avto moto društva, kakor tudi številni posamezniki.
Rally Patrol

Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Prispevkov: 930
Pridružen: 24 Maj 2009, 20:21
Kraj: NM-Tolmin

Re: ZA avto-moto poligon Gaj!

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Že podpisano nekaj dni nazaj!

Poslano z mojega SM-G960F z uporabo Tapatalk
Squealing tire is a happy tire :)

Odgovori