PRK Logatec II/'08

Renault v športu

Moderator: Globalni moderatorji

Odgovori
srecoz
Prispevkov: 12
Pridružen: 20 Feb 2008, 21:14
Kraj: Komenda

PRK Logatec II/'08

Odgovor Napisal/-a srecoz »

PRK: V Logatcu se obeta vroca dirka
ponedeljek, 14. julij 2008

Drzavno prvenstvo v paralelnem rallykrosu se nezadrzno razvija, saj bomo v nedeljo v Logatcu videli ze vec kot stirideset nastopajocih voznikov. Na dirki se bodo pojavili vsi vodilni vozniki avtokrosa z zmogljivimi, stirikolesno gnanimi buggyji, katerim se bodo zoperstavili vozniki rallyja na celu s stirikratnim drzavnim prvakom Darkom Peljhanom. V Logatcu tudi promocijska dirka v avtoslalomu.

Na prvi dirki drzavnega prvenstva v paralelnem rallykrosu, ki bo tudi letos v celoti izvedeno na poligonu Blagomix Racing Park v Logatcu, so najvisja mesta osvojili vozniki avtokrosa na celu z Bostjanom Petrovcicem. Druga dirka napoveduje boljso zasedbo, se tesnejse dvoboje za vrh in morda spektakularen spopad voznikov avtokrosa in rallyja. Slednje bo tokrat zastopal Darko Peljhan, stirikratni drzavni prvak v tej atraktivni disciplini.

V Logatcu se bodo tokrat pojavili vsi najhitrejsi vozniki avtokrosa, ki tekmujejo z atraktivnimi, zmogljivimi in lahkimi buggyji. Z malenkostnimi predelavami so le-ti sila konkurencni tudi na asfaltni podlagi. Ob ze starih znancih Petrovcicu, Marku Ravnikarju in Matiji Rakovcu, se bo dirke prvic udelezil Uros Petric, ki spada med osrednje favorite za zmago.

Ali se bodo omenjeni dirkaci borili le za vrh svoje divizije IV, ali pa tudi skupne razvrstitve, je najvec odvisno od razpolozenja in dnevne forme dirkacev tretje divizije. Ta je rezervirana za rally avtomobile, med katerimi se najtezje pricakuje nastop Darka Peljhana. Ob izkusenem Idrijcanu, ki mu voznja na meji ni tuja, bo poskusal odlicen nastop na rallyju v Mariboru ponoviti Saso Vusic. Oba omenjena dirkaca vozita Mitsubishija Lancerja EVO9. S podobnima avtomobiloma bosta nastopila se Sandi Boh in Peter Marc. Na dirki paralelnega rallykrosa bomo prvic videli Rajka Zaklja s Subarujem Imprezo N10.

V divizijah I in II bomo na startu videli vse tiste voznike, ki so zaznamovali uvodno dirko letosnje sezone. V diviziji II so glavni favoriti Matej Grudnik, Andraz Hribar, Slavko Komel in Borut Bratina, v diviziji I bo zanimivo videti, ali bo Grega Kravos tudi tokrat tako zanesljivo prisel do zmage. Nacrte mu bosta poskusala prekrizati Mitja Strozic in Marjan Nagode. V prvi diviziji je prijavljenih vec kot dvajset voznikov.

Organizatorji nedeljske dirke pripravljajo tudi zanimiv spremljevalni program: v nedeljo bomo videli promocijsko dirko v avtoslalomu, v soboto po neuradnih treningih pa se dirko v kartingu. Dirka v paralelnem rallykrosu se bo v nedeljo zacela ob 8. uri (kvalifikacije), izlocilne voznje po divizijah pa ob 12. uri.vir: www.superspecial.si

srecoz
Prispevkov: 12
Pridružen: 20 Feb 2008, 21:14
Kraj: Komenda

Odgovor Napisal/-a srecoz »

Lepo vreme, lepe predstave, kar nekaj atraktivnih nesrec brez resnejsih posledic so znacilnosti minule dirke, ki ni minila brez uspehov dirkacev za volani renojev.

V diviziji 1 je prvi favorit Grega Kravos z AX-om upravicil svojo vlogo in suvereno zmagal. V finalu mu je moral premoc priznati tudi Mitja Strozic s cliom 1.4. V boju za 3. mesto je Lorenzo Donato s P 205 ugnal Marjana Nagodeta z MG-jem. Bozo Perdec je bil 7., Bojan Usaj pa je izpadel v 1/8 finala.

V finalu D2 smo gledali hud boj dveh cliotov. Po dveh napetih voznjah je bil Matej Grudnik uspesnejsi od Andraza Hribarja. Presenetil je Kostanjsek, ki je za tretje mesto premagal Prezlja. Martin Raspet je koncal v 1/4 finalu.

V D3 so zaradi bolezni Sandija Boha nastopili samo trije tekmovalci. zmagal je Darko Peljhan z lancerjem pred Petrom Marcem in Rajkom Zakljem.

D4 je pricakovano dobil Bostjan Petrovcic (alfa 3.0 buggy) pred Rakovcem (suzuki 1.3 buggy) in Bokalom (alfa 3.0 buggy).

Nekaj fotk najdete tule: http://album.email.si/album/50278

melonca'r
Prispevkov: 1819
Pridružen: 04 Nov 2004, 16:37
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Imas se kaksno sliko od avtoslalomistov?

srecoz
Prispevkov: 12
Pridružen: 20 Feb 2008, 21:14
Kraj: Komenda

Odgovor Napisal/-a srecoz »

Ne, ker sem se med predstavitvama avtoslaloma najvec zadrzeval v boxih. Samo tistga turbo ficota sem snel, ker mi je pac hud.

Odgovori