amortizerji RS

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

amortizerji RS

Odgovor Napisal/-a franko »

Sem raje odprl novo temo, da ne bomo v kmetkovi smetili preveč (lahko se tudi predostali del debate o nakupu amortizerjev prestavi sem).

Še vedno sem v iskanju amortizerjev od RS172. Zanima me kje kupujete vi te amortizerje, ko ste omenjali ceno okrog 60€?
Jaz sem šel vprašat v TPV Novo mesto in mi je našel samo en model sprednjih amortizerjev, cena je bila pa nekaj čez 500€ po kosu in da se jih tri tedne čaka iz Francije :shock: Ni mi pa znal povedati za kater model se točno gre. Je on to našel od Trophyja mogoče?
Zadnjič spremenil franko, dne 06 Nov 2012, 10:07, skupaj popravljeno 1 krat.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
pluty

Re: amortizerji

Odgovor Napisal/-a pluty »

Urban nekaj takega prodaja

http://www.bolha.com/nadomestni-deli/av ... 66007.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Od Trophyja so nekje 2400, mislim da funtov, komplet, tako da za 500€ bi dobil kvečjem zadnjega :wink:

Ma cena je sigurno nekje 60€ za sprednje, edino če so kaj dvignili cene :oops:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Za uno ceno se ponavadi dobijo rabljeni iz UK. Drugače pa trenutno jih prodajata Urban in Sašo:
http://renault-klub.si/forum/viewtopic.php?f=11&t=38802
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Ja jz prodajam zlo mal rabljene amorzizerje od RS172 kupljene v AH Snoj. Novi so bli po komadu 65eur brez popusta z DDV. Vsi so isti razen 182cup ima spredaj drugačne. Trophy-jevih ne bi sploh omenjal ker so razred zase. Če čš ti vse šter dam za 150eur.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
franko

Evo, sem ugotovil, da je prodajalec v TPV-ju v Nm verjetno narobe prebral decimalno piko, ker danes sem preveril še na drugem uradnem servisu in mi je rekel ceno malo čez 50€ brez DDV.

Mi lahko nekdo prosim napiše številko šasije (lahko tudi kataloško številko amortizerjev) od RS172 in RS172cup.

Hvala.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
franko

Re: amortizerji RS

Ker nisem našel drugega, sem šel na pooblaščeni servis z VIN-i motorjev in mi je to dalo ven:

CB1C - RS169 (Mk1):
8200 681 105

CB1N - RS172 (Mk2):
brez posebnih dodatkov (verjetno navaden?) 8200 681 109
z posebnimi dodatki (verjetno CUP?) 8200 681 119

Lahko kdo kje preveri, če je to prav? Ali pa če mi nekdo da stran, kjer bi lahko to preveril.

Edit: Še enkrat posodobljeno, ker sem nekaj zamešal.
Zadnjič spremenil franko, dne 22 Nov 2012, 22:34, skupaj popravljeno 2 krat.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Ne vem na pamet ampak moj vin je CB22....
Uporabniški avatar
franko

Ti imaš potem 182 ne? Za tega nisem preverjal.

Zanima me, če kataloške veljajo tako kot sem napisal, da vem katere vzeti.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
franko

dkrevs napisal/-a:Da dodam še nekaj svojih misli glede modifikacij podvozja na Clio Mk1 in Mk2.

Če imaš powerty spec(navadni model, ne RS ali Williams) Cliota, montiraš spredaj roke od R19/Megane/Scenic in dobiš širši kolotek. Ker imajo te roke drugačno vpetje stabilizatorja(z objemko, ne z šraufom čez roko), lahko sicer obdržiš starega in vrtaš luknje v roke, lahko pa dobiš debelejše stabilizatorje za spredaj, ker pašejo z minimalnimi predelavami od vseh Renojev s takim načinom vpetja stabilizatorja(debeline so od 23 do 25mm, po želji).
franko napisal/-a:Koliko je potem kolotek širši?
dkrevs napisal/-a:17mm na vsako stran, če se zraven naredi še 280mm brake swap se zaradi drugačnih pest kolo pomakne še par milimetrov bolj ven.
Glede tega sem ugotovil da so roke od Megana I samo za pol centimetra daljše od Cliota II. Možno pa je da ima Clio I še krajše roke od Cliota II.

Puše so drugače isto debele na Meganu I kot na vseh Cliotih II, spodnji zglobi so tudi isti, razlika je le še v tem, da ti Meganove roke pomaknejo kolo za približno en centimeter naprej in se s tem caster poveča približno za eno stopinjo. Stabilizator je pa na Meganu I 25 mm debel, napram Cliotu II, ki ima fi 22 mm.

Če ima še kdo kakšne meritve, ki pašejo zraven (npr. od Cliota II RS), je dobrodošel, da dopiše.

Edit: Dodane skice (mere so v mm):
Slika
Zadnjič spremenil franko, dne 22 Nov 2012, 20:44, skupaj popravljeno 3 krat.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
dkrevs
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a dkrevs »

A si meril dolžino rok, glede na spodnji končnik (merodajno) ali glede na roko (konec roke)? Prosim dodaj tudi skice.
Uporabniški avatar
franko

Veeno je kako sem meril (do prve luknje na roki, ali do druge luknje na roki, ali pa do spodnjega končnika), ker je spodnji končnik na Meganu enak kot na Cliotu. Pa vpetje stabilizatorja je tudi isto oddaljeno na obeh avtomobilih. Bom en dan prerisal, pa dal gor.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
dkrevs
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a dkrevs »

franko napisal/-a:Veeno je kako sem meril (do prve luknje na roki, ali do druge luknje na roki, ali pa do spodnjega končnika), ker je spodnji končnik na Meganu enak kot na Cliotu. Pa vpetje stabilizatorja je tudi isto oddaljeno na obeh avtomobilih. Bom en dan prerisal, pa dal gor.
No, saj to me je zanimalo, če si meril do neke merodajne točke, torej ena od lukenj ali pa končnik.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ja na Clio I je sigurno 17mm, lahko pa da ima Clio II drugačne, v to se nismo še spuščali. Je pa zdej tle ena dilema. Smo merili roke od Williams-a in 19 16V, pa smo namerli prakrično enak castor, čeprav naj bi bile, kot si napisal, 1cm bolj naprej. Oz. merili smo roke, ne kot amortizerja. Da bi imel že Williams več castorja kot pa navadne roke? :roll:

To bo treba še mal naštudirat, pa res preverit še premer puš v roki, da vidimo kje smo.

Pa hvala za info, imaš :smt003 v dobrem :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
franko

Konec prejšnjega tedna sem končno dobil amortizerje. Kataloško sem izbral na 'blef' med tremi, ki sem jih napisal par postov višje. Izbral sem zadnjo, torej 8200 681 119. Nevem ali so od navadnega 172 ali od CUP (če so sploh različni). V glavnem na občutek so zelo trdi, žal pa nisem imel možnost primerjat jih, ker moji bivši so že adijo :P

Tudi pelje se Clio zdaj zelo dobro, sem pa menjal več stvari naenkrat, tako da ne vem kaj je najbolj pripomoglo k tolikšnemu izboljšanju. Verjetno vsaka stvar malo.

Malo višje, kjer je bilo govora o rokah, sem dodal skice.
Zadnjič spremenil franko, dne 22 Nov 2012, 22:37, skupaj popravljeno 1 krat.
use se da sam če se če
Odgovori