Prevelika poraba Scenic 2004 1.9 dci
Prevelika poraba Scenic 2004 1.9 dci
Pozdravljeni.
Torej situacija je sledeča - pred mesecem sem kupil star (2004) Renault Scenic 1.9 DCi 120KM in 175.000 prevoženih. Prodajalec je bil starejši možak, ki mi je zatrdil, da je pred 120.000 preventivno menjal EGR ventil in turbino (samo povem - ne rečem, da dvomim).
Težava je, da mi avto žre 9 litrov na 100km in zelo slabo vleče v nizkih obratih (ko turbina še ne prime - torej pod 1800 recimo).
Poraba je recimo na ravnini v 6 preko 7 litrov, kombinirana mesto relacija pa 9. Na avtocesti se sicer da malo pod 7včasih spravit, drugače avto dokaj dobro gre nad 2000 obrati.
Imate kakšne predloge kaj bi lahko bilo - EGR ventila nisem jemal ven (če bi bila hauba vsaj malo večja in več placa okrog motorja že bi, tako pa raje prej vprašam).
Hvala in lep pozdrav.
Bogdan
Torej situacija je sledeča - pred mesecem sem kupil star (2004) Renault Scenic 1.9 DCi 120KM in 175.000 prevoženih. Prodajalec je bil starejši možak, ki mi je zatrdil, da je pred 120.000 preventivno menjal EGR ventil in turbino (samo povem - ne rečem, da dvomim).
Težava je, da mi avto žre 9 litrov na 100km in zelo slabo vleče v nizkih obratih (ko turbina še ne prime - torej pod 1800 recimo).
Poraba je recimo na ravnini v 6 preko 7 litrov, kombinirana mesto relacija pa 9. Na avtocesti se sicer da malo pod 7včasih spravit, drugače avto dokaj dobro gre nad 2000 obrati.
Imate kakšne predloge kaj bi lahko bilo - EGR ventila nisem jemal ven (če bi bila hauba vsaj malo večja in več placa okrog motorja že bi, tako pa raje prej vprašam).
Hvala in lep pozdrav.
Bogdan
ZA primerjavo: povprečno porabo imam 6,2 l/100km, to je kombinirana vožnja npr. dnevno 35 km skozi naselja in cca.5 semaforjev in pa vikend vožnje po ac, kjer tempomat nastavim med 130-150 kmh, odvisno pač od gostote prometa. Najmanj pa mi je do sedaj kuril 5,8 l po ac, kjer pa tudi ni padla brzina pod 130 km/h (razen cestnice pa to).
Pod 2000 imam probleme če res speljem s premalo gasa in dokler ne zagrabi turbina bolj slab diha. ČE pa speluješ normalno se pa turbo luknje ne opazi, pospešuje zvezno in tudi med vožnjo vleče že od cca 1500 vrtljajev naprej.
Ti kuri kaj olja mogoče, morda imaš hin vse batne obročke, zapacan egr ventil...kaj bi bilo ne vem, nism neki stručko, kar preberem tu po forumih pa kak članek. Poizkusi res najprej prepucat egr pa vse cevi za zrak, mogoče bo bolje, če ne se boš pa moral zakopati malo globje
Pod 2000 imam probleme če res speljem s premalo gasa in dokler ne zagrabi turbina bolj slab diha. ČE pa speluješ normalno se pa turbo luknje ne opazi, pospešuje zvezno in tudi med vožnjo vleče že od cca 1500 vrtljajev naprej.
Ti kuri kaj olja mogoče, morda imaš hin vse batne obročke, zapacan egr ventil...kaj bi bilo ne vem, nism neki stručko, kar preberem tu po forumih pa kak članek. Poizkusi res najprej prepucat egr pa vse cevi za zrak, mogoče bo bolje, če ne se boš pa moral zakopati malo globje
Hvala
Tvoja poraba je čisto primerljiva s podatki o porabi iz interneta in to je tudi bil razlog, da sem namesto C8 vzel Scenica.
Bom pogleal prevo EGR ventil, ne vem pa katere cevi za zrak si imel v mislih?
Drugače se z vožnjo ne smem pritoževat - avto lepo vleče in gre - samo poraba, poraba.....
Lp
Bogdan
Tvoja poraba je čisto primerljiva s podatki o porabi iz interneta in to je tudi bil razlog, da sem namesto C8 vzel Scenica.
Bom pogleal prevo EGR ventil, ne vem pa katere cevi za zrak si imel v mislih?
Drugače se z vožnjo ne smem pritoževat - avto lepo vleče in gre - samo poraba, poraba.....
Lp
Bogdan
Saj pravim, nisem stručko, samo meni je po čiščenju egr manj kuril. Istočasno pa so mi spucali še vse cevi okoli turbine in interkuler. Si ga probal priklopiti na tester, mogoče je kaka napaka na elektroniki, dize.. Upam, da se ti oglasi še kdo, ki je res mehanik, npr JozTom, da ti povedo malo več, kajti jaz bolj ugibam...
Oprosti, ampak tole pa smrdi po nategu.
Zatrdil ti je, da je tako zelo skrbel za avto, da mu ni bilo žal dat ogromno denarja za preventivno menjavo turbine in EGR, obenem pa se mu je zdelo normalno, da mu 1.9 scenic kuri 9l?
Če misel na vrnitev avta prejšnjemu lastniku odpade, je seveda najlažje obisk dobrega in poštenega serviserja. Povej s kod si in lahko ti ga predlagamo.
Če si škrt ali pa tehnično radoveden osebek, pa nadeni rokavice in:
najprej preveri stanje zračnega filtra, nato snemi EGR in cevi do interkulerja in poglej, da niso preveč zabasane s sajami, če je preveč saj seveda vse sčisti z močnim razmaščevalcem. Preveri tesnenje cevi okoli merilca pretoka zraka, če tam pušča zrak ga lahko zmede in potem dozira nepravilno mešanico. Ali avto prekomerno kadi pri obremenitvi? Ali pride pravočasno na delovno temperature? Ali normalno vleče od 2000 obratov naprej?
Zatrdil ti je, da je tako zelo skrbel za avto, da mu ni bilo žal dat ogromno denarja za preventivno menjavo turbine in EGR, obenem pa se mu je zdelo normalno, da mu 1.9 scenic kuri 9l?
Če misel na vrnitev avta prejšnjemu lastniku odpade, je seveda najlažje obisk dobrega in poštenega serviserja. Povej s kod si in lahko ti ga predlagamo.
najprej preveri stanje zračnega filtra, nato snemi EGR in cevi do interkulerja in poglej, da niso preveč zabasane s sajami, če je preveč saj seveda vse sčisti z močnim razmaščevalcem. Preveri tesnenje cevi okoli merilca pretoka zraka, če tam pušča zrak ga lahko zmede in potem dozira nepravilno mešanico. Ali avto prekomerno kadi pri obremenitvi? Ali pride pravočasno na delovno temperature? Ali normalno vleče od 2000 obratov naprej?
maš pa še alternativno opcijo.Kermit napisal/-a:Oprosti, ampak tole pa smrdi po nategu.
najameš klubski tester za 10€, zmeriš tlak turbine, skupnega voda, vse ostale parametre?
ob enem pa pregledaš še za druge napake pri vbrizgu.
?
?
?
l.p.
meni je zablokiral egr ventil,tester ne pokaze kateri del.
ali se gre za okvaro mehanskega ali elektronskega dela
tako da se napake ne da izklopit.
pa tudu menjal se nisem ali popravljal,ker deluje normalno
pa nimam taksne porabe. 6-6.5 maksimalno(kadar se partnerka vozi po mestu)
avtocesta pa tempomat na 120-130km/h pa je med 4-5litri(odvisno koliko se mi da prehitevat in pospesevat
tako da res preveri zadeve pa tako kot so ti svetovali,tester
ali se gre za okvaro mehanskega ali elektronskega dela
tako da se napake ne da izklopit.
pa tudu menjal se nisem ali popravljal,ker deluje normalno
pa nimam taksne porabe. 6-6.5 maksimalno(kadar se partnerka vozi po mestu)
avtocesta pa tempomat na 120-130km/h pa je med 4-5litri(odvisno koliko se mi da prehitevat in pospesevat
tako da res preveri zadeve pa tako kot so ti svetovali,tester
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Res ne morem verjeti, kako dosežete porabo med 4-5 l/100km. Je to po računalniku ali je tudi dejansko izmerjena po dejanski porabi goriva. Meni je padla najmanj na 5,8l in sicer relacija Ljubljana-Sistiana cca 120 km pa vožnja tam med 120-140 kmh z zelo malo mestne vožnje. Tako nizka poraba za brzino, ki jo navajaš mi je res zelo nizka. V čem je tvoja skrivnost vožnje? 
Jst v najboljših pogojih na relaciji CE - LJ, tempomat 130, tuneli 100, z letnimi gumami in pomladnimi temperaturami pridem do 5,6 ali 5,7L. Nižje nikoli.
Pozimi z zimskimi in zdaj z (sumim) zabitim EGR in MAF-om za sčistit, pridem na cca 6.2 - 6,4L.
Bi pa tudi sam rad vozil z 4L

Pozimi z zimskimi in zdaj z (sumim) zabitim EGR in MAF-om za sčistit, pridem na cca 6.2 - 6,4L.
Bi pa tudi sam rad vozil z 4L
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
med 4-5 litre sem imel po racunalniku.Grande napisal/-a:Res ne morem verjeti, kako dosežete porabo med 4-5 l/100km. Je to po raèunalniku ali je tudi dejansko izmerjena po dejanski porabi goriva. Meni je padla najmanj na 5,8l in sicer relacija Ljubljana-Sistiana cca 120 km pa vožnja tam med 120-140 kmh z zelo malo mestne vožnje. Tako nizka poraba za brzino, ki jo navajaš mi je res zelo nizka. V èem je tvoja skrivnost vožnje?
relacija je bila pa maribor-vodice-malo voznje po vodicah-nazaj v mb.
sedaj ko pa je tu in tam kaksna daljsa voznja,koroska in nazj
prekmurje in nazaj
je pa poraba 5-6l malsimalno tja do 6.5l
vec se nisem videl,pa vecji del vozi partnerka,beri shoping,kava,frizer
sam nisem pocasen voznik ampak dizla vozim normalno,ko je segret ga stisnem,ko sem na avtocesti tut ne menjam ravno na 2ooo ali 3000 obratov ampak ga spustim malo visje.pa dosti uporabljamo tempomat,ko se vozimo kje kjer je 50km/h dam v 4 in tempomat na 52 ali 54km/h
nimam namena koga zavajt ali si izmislevat podatkov.tako kaze v avtu. realno koliko pa je pa tezko prverim ker se mi pogosto resetira display zadnje case. nekje na 300 do 400km sigurno. tak da v tem casu do reseta pa javlja taksno porabo kot sem navedel
upam da stevec zdrzi do popravila in ne odpove v celoti
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
No meni je danes še javlo, da imam nizek nivo olja, tako da začenjam razmišljat, da bo šel od hiše. Bom pa še kupil kak liter, dolil in spremljal (nisem predhodno pogledal točnega nivoja). V nedeljo bom pa probal EGR ventil najt (pismo ko je tak malo placa - sem navajen na ople pa forde in me je tu kar strah haubo odpret). Kak nasvet, kje najlažje do tega ventila in cevi?
Tester bi kaj pokazal? Mam kolega na Peugeot servisu pa majo tam par testerov...
Hvala in lep pozdrav.
Bogdan
Tester bi kaj pokazal? Mam kolega na Peugeot servisu pa majo tam par testerov...
Hvala in lep pozdrav.
Bogdan
-
reno_fan12
Re:
Pozdravljen BogdanBogyX napisal/-a:No meni je danes še javlo, da imam nizek nivo olja, tako da začenjam razmišljat, da bo šel od hiše. Bom pa še kupil kak liter, dolil in spremljal (nisem predhodno pogledal točnega nivoja). V nedeljo bom pa probal EGR ventil najt (pismo ko je tak malo placa - sem navajen na ople pa forde in me je tu kar strah haubo odpret). Kak nasvet, kje najlažje do tega ventila in cevi?
Hvala in lep pozdrav.
Bogdan
Ali ste rešili odzivnost motorja? Zanima me zato, ker imam podobno neodziven motor na GS 1.9dci in ne vem kaj naj bi bilo. Naredil sem velik servis in zamenjal vse filtre. MAF, ERG in turbina nista bila menjana.
lp,
Aleksander