Zgodovina kluba

Zgodovina kluba

Te zanima kako je klub krmaril po slovenski avtomobilistični sceni od ustanovitve leta 2003 do danes? Najboljši avtomobilistični klub v Sloveniji ima tudi nazivu primerno pestro zgodovino dogajanja in pojavljanja v različni avtomobilističnih sferah pri nas.

Od ideje do uradnega kluba

Kmalu po prelomu tisočletja se je peščica zanesnjakov in ljubiteljev vozil Renault odločila, da svoje druženje, izmenjavo mnenj, načrtovanje izletov in prostovoljno pomoč nadgradi z nečim večjim. Skupaj so tako ustanovili naše društvo, Renault klub Slovenija. A v svojih začetkih je bil Renault klub še neformalne narave. Šele s 14.1.2003 je klub dobil svojo davčno številko in svojega prvega predsednika, Blaža Križaja. S sedežem v Sevnici so se člani, pod okriljem zdaj že oprijemljive ideje, napotili novim izkušnjam in doživetjem naproti.

Sodelovanje z Renault Nissan Slovenija

Pričetek sodelovanja sega v leto 2010 in predstavlja vsekakor pomemben mejnik v klubski časovnici. Ta pomemben dosežek so na sestanku s službo za stike z javnostmi, ki jih je takrat vodila Nina Šarabon, dosegli člani vodstva kluba Sanel Salkić, Urban Dolinšek in Gašper Karlovšek. Prvi rezultati sodelovanja so bili vidni že na septembrskem Auto Motor Show dogodku, petem tovrstnem dogodku, ki ga je gostilo Gospodarsko razstavišče. Takrat ste si lahko na našem razstavnem prostoru premierno ogledali Renault Mégane R.S. Trophy.

Renault klub tudi član zveze SVAMZ

V letu 2014 je naš klub na pobudo zveze SVAMZ tudi sam postal del te velike skupnosti. S članstvom v zvezi SVAMZ je klub svojim članom tudi zagotovil dodatne ugodnosti na področju starodobnikov.