Pozdravljeni! Oglašam se, ker me moj clio ne uboga najbolje.
Torej imam nekaj problemov:
1. Problem: je da mi ventilato(za kabino) ne deluje najbolje oz. ne vem kaj je ali je listje notri ali pa je ventilator zanič...Včasih ne vedno nekaj čudno praska notri, in pa zdi se mi da ni tiste moči ki bi mogla biti če dam jakost do konca. Se mogoče da kje pogledati če je v ventilaciji kaj svinjarije? Koliko stane nov ventilator?
2. Problem je nastal pred parimi dnevi in sicer ko avto prižgem(dovolj je da dam kontakt) ali ugasnem se pojavi neko čudno pokanje nekje v sredinski konzoli tole(tk tk tk tk tk tk) ali tole(tk in potem kot takrat ko računalnik(osebni) nekaj melje) to dela nekaj sekund in potem je vredu. Nekdo mi je rekel da je to računalnik(sicer se ne spozna na avte), avto pa drugače dela vredu nobena lučka se ne prižge.
3. Problem: danes sem malce gledal mašino in sem opazil da je mašina spodaj kar mastna(olje) najbolj je mastna na sovoznikovi strani, kaj bi to lahko bilo?
4. Problem: nekje spredaj pri kolesih mi nekaj poči ko zapeljem v kakšno luknjo ali ko zavijem. Mogoče končnik?
Hvala za odgovore in pomoč!
Nekaj problemov s cliotom 1,5dci 2005
K1: Imel podoben problem z ventilatorjem, le da je šlo le za nadležno praskanje. Težave sem se lotil tako, da sem spredaj snel tisto plastiko, pri brisalcu in potem notri snel še plastiko, ki ščiti ventilator pred vodo in drugo umazanijo in prišel do ventilatorja. Pri radiatorju klime, sem ven vzel še filter kabine. Nato pa z ogledalom in svetilko pregledal ventilator iz obeh strani, ugotovil sem, da je bilo notri nekaj koškov listja in ena nalepka od ne vem kje. To je povzročalo to presketanje. Potem vso zadevo spiham s kompresorjem in sestavim nazaj. V bistvu mi še ventilatorja ni bilo potrebno razdirati. Se malo potrudiš z roko pa je.
K2: Če imaš avtomatsko klimo, je možno, da gre za premikanje loput, vsaj pri našem Meganu II je bilo tako. Ob vžigu so se te lopute nastavljale in slišalo se je tako tk tk tk. Se je pa problem pojavil šele po 6-ih letih starosti.
Upam, da sem kaj pomagal.
K2: Če imaš avtomatsko klimo, je možno, da gre za premikanje loput, vsaj pri našem Meganu II je bilo tako. Ob vžigu so se te lopute nastavljale in slišalo se je tako tk tk tk. Se je pa problem pojavil šele po 6-ih letih starosti.
Upam, da sem kaj pomagal.
Rontajzel prav si imel glede ventilatorja v njem je bil zataknjen list.
Glede mastne mašine sem danes gledal od kje se vzame tisto olje in sem ugotovil, olje "priteče" ne vem točno kako se tistem delu reče vendar je nekaj skupaj zvijačeno z nekimi čudnimi torx vijaki(vijačiš ga z ženskim delom NE moškim) bi kdo vedel kaj bi to bilo kar je spustilo verjetno tesnilo?
Glede mastne mašine sem danes gledal od kje se vzame tisto olje in sem ugotovil, olje "priteče" ne vem točno kako se tistem delu reče vendar je nekaj skupaj zvijačeno z nekimi čudnimi torx vijaki(vijačiš ga z ženskim delom NE moškim) bi kdo vedel kaj bi to bilo kar je spustilo verjetno tesnilo?