servis r clio 1.2 16V
servis r clio 1.2 16V
Imam R Clio 1.2 16V 2008 letnik z 38.000km pa bo potrebno kmalu naredit servis. Zanima me je servis kar doma teško naredit al je boljše da pač mehaniku peljem pa on to opravi? Drugače pa na koliko KM se dela servise? Kako je pa glede glavnega servisa?
Re: servis r clio 1.2 16V
Servis olje pa filtre lahko zamenjaš sam je vse dostopno.Servise se dela pri tem avtu na 30.000km ali 1leto.
Veliki servis je predpisan na 120.000km ali pet let
Veliki servis je predpisan na 120.000km ali pet let
Ja kako pa lahko karter doma spraznem če nimam avtodvigalke? Mi lahko poveš bol točno kje se te filtri nahajajo, katere modele rabim in katero olje je potrebno? Dejansko pri mehaniku plačam 50€ za komplet servis, kolko bi me pa prišlo če ga sam delam?
- R19-racing
- Kraj: koper
recimo max 10 eur za filter olja pa recimo 20-30 eur olje,pa se kak filter zraka ,pa kabine,tako pol da tistih 50 eur ni niti tako dosti...
Potem bolše da grem k mehaniku pa on naredi servis, samo nevem če je tolko pošten da ne zliva kako staro olje noter?
Kdo pa zliva staro olje noter? Pol menjava nima smisla.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
To se sam dotoči do max pa malo obriše oljni filter da zgleda nov.cobra11 napisal/-a:Potem bolše da grem k mehaniku pa on naredi servis, samo nevem če je tolko pošten da ne zliva kako staro olje noter?
Sej vem da nima smisla ampak splača se mu pa 50€ spravit recimo za servis, ki ga dejansko niti ni naredil, zato pač vprašam. Poznam tipa ki je v Sevnici šravfal pa servisiral Nissane, pa je kao dau noter nov deu, v resnici pa starega od drugega modela, tako da je dejansko spravil nov del v žep.. Marsikaj delajo nekateri mehaniki, tako da nevem ka je tu smešnega.
- R19-racing
marsikaj se dogaja tudi na renault servisu koper.Drugace to sam zamenjas u dobre pol ure....
Mi lahko daste mogoče kakšna navodila kje pa kako, ker sem bol laik glede teh zadev, bom pač poskusil če lahko sam čene bom pa peljal mehaniku.
- R19-racing
zapeljes avto nekam da je ravno in da lahko odspodaj prides podstavis kantico uzames kljuc ki semizdi da je nek kvadraten nevem kako se mu rece,odvijacis vijak ki je na dnu karteja pa se zgoraj na motorju odpres zamasek kjer se naliva olje da stece cimprej use ven,to delas pri rahklo ogretem motorju da olje lepse tece ven,filter pa nevem kje ma tocno tvoj clio,pa ga s kljucem odvijacis spet gledas ce se da da tece u kantico,ko se po recimo 2 minutah use stece,uzames nov filter olja tesnilo na filtru namazes malo z oljem in zatisnes na roko,spodaj pa das novo oljno podlosko na vijak in zavijacis,in pol dolijes olje ko je na max avto zalaufas ene pol minute in pogledas se 1x in dolijes po potrebi...
še to:R19-racing napisal/-a:zapeljes avto nekam da je ravno in da lahko odspodaj prides podstavis kantico uzames kljuc ki semizdi da je nek kvadraten nevem kako se mu rece,odvijacis vijak ki je na dnu karteja pa se zgoraj na motorju odpres zamasek kjer se naliva olje da stece cimprej use ven,to delas pri rahklo ogretem motorju da olje lepse tece ven,filter pa nevem kje ma tocno tvoj clio,pa ga s kljucem odvijacis spet gledas ce se da da tece u kantico,ko se po recimo 2 minutah use stece,uzames nov filter olja tesnilo na filtru namazes malo z oljem in zatisnes na roko,spodaj pa das novo oljno podlosko na vijak in zavijacis,in pol dolijes olje ko je na max avto zalaufas ene pol minute in pogledas se 1x in dolijes po potrebi...
pazi kako menjaš oljni filter (da ti nebo tesnilo od starega ostalo na motorju(dobro poglej)
pazi kako obrneš tesnilo oz. podloško za vijak na karterju(primerjaj s staro)
l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
Mi samo še poveste katero olje gre notri in kateri filtri so to?
za filter se odpravi do trgovca za avtodeli, mu povej tip motorja/avta, pa ti bo po vsej verjetnosti dal pravi filter.cobra11 napisal/-a:Mi samo še poveste katero olje gre notri in kateri filtri so to?
olje gre notri(priporočam) Elf
l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!