7dcl v 2k km?kmetek napisal/-a:1 liter![]()
Hec, do zdaj sem dolil 7dcl v 2k km, pa ga je 3mm več kot ga je bilo.
Symon, imaš kakšno oznako na šipki, da vedno do istega nivoja doliješ? Ker ideja ni slaba, tako točno veš koliko ga popije
Clio RS 182
Če bi lagal bi lagal samo sebi. Pričakovati da ga ne pije nič je utopično. Čeprav 100NXu res med menjavami na 10.000km res ni bilo treba doliti skoraj nič ali pa mogoče do 4 deci max kar ni še vedno nič.
Gledam, da imam vedno malo pod max olje (par mm). Tudi ko zalaufam avto, da mi pokaže nixo do max ali pa če je hladen včasih eno črtico manj kot max. Koliko ga dolijem itak vidim ker ima kantica z oljem črtice za vsake pol deci.
Saj baje se folk tudi zgraža ko slišijo koliko popije M5. Ne pomislijo pa, kako veliko olja gre v M5 mašino in koliko večja je mašina tako, da v bistvu na liter motorja pije mogoče manj kot naši mlinčki.
Gledam, da imam vedno malo pod max olje (par mm). Tudi ko zalaufam avto, da mi pokaže nixo do max ali pa če je hladen včasih eno črtico manj kot max. Koliko ga dolijem itak vidim ker ima kantica z oljem črtice za vsake pol deci.
Saj baje se folk tudi zgraža ko slišijo koliko popije M5. Ne pomislijo pa, kako veliko olja gre v M5 mašino in koliko večja je mašina tako, da v bistvu na liter motorja pije mogoče manj kot naši mlinčki.
Saj pravim da ga je zdaj ene 3mm več kot ga je bilo na začetku, torej nekje na 2/3. Kako to da ga hitreje zmanjka če je čez 1/2?nightmare napisal/-a:7dcl v 2k km?kmetek napisal/-a:1 liter![]()
Symon, imaš kakšno oznako na šipki, da vedno do istega nivoja doliješ? Ker ideja ni slaba, tako točno veš koliko ga popijePa ga vlivaš le do sredine šipke kot sem ti naročiu? Saj ga nad sredino hitreje zmankuje.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Aha ok pol. Zakaj ga pa prej zmanka pa ne vem. Sem sam to opazil in tudi Vidrih je v Megana in Williamsa točil tako. Vem pa da je bila tudi že debata na forumu in je več uporabnikov opazilo to.kmetek napisal/-a:Saj pravim da ga je zdaj ene 3mm več kot ga je bilo na začetku, torej nekje na 2/3. Kako to da ga hitreje zmanjka če je čez 1/2?nightmare napisal/-a:7dcl v 2k km?kmetek napisal/-a:1 liter![]()
Symon, imaš kakšno oznako na šipki, da vedno do istega nivoja doliješ? Ker ideja ni slaba, tako točno veš koliko ga popijePa ga vlivaš le do sredine šipke kot sem ti naročiu? Saj ga nad sredino hitreje zmankuje.
Če slučajno kdo ne gleda malih oglasov, meni se pa mudi s prodajo. 
EDIT: Super, semering pri menjalniku spušča. Če prodam tole jakno že vidim, da ne bom druge naročeval ker bom spotoma zrihtal še sinhrone in veliki servis. Pašteta Argeta in voda, prihajam!
Mi je skoraj vse dol padlo, bi ga kar prodal (za znižano ceno) ampak ne bi vedel kaj kupiti potem. 
Naročil sem RS jakno ampak žal mi je majčkeno premajhna.Je res lična ampak jo prodajam, da naročim eno cifro večjo. Da bo fer jo samo zato prodam za 80€ (torej ceneje kot če se jo naroči na servisu s tem, da je nova).
Naj hitr en kupi, da jaz naročim drugo.V novem butique katalogu je ni več na voljo tako, da so tole verjetno zadnji artikli na zalogi.
ZS ali 031-711-419
EDIT: Super, semering pri menjalniku spušča. Če prodam tole jakno že vidim, da ne bom druge naročeval ker bom spotoma zrihtal še sinhrone in veliki servis. Pašteta Argeta in voda, prihajam!
kmetek napisal/-a:Zrihtaj, požri teh par € pa teraj dalje!Ker za tak denar boš težku dobu tako raketo, ki nudi tolk užitka za tak dnar. O resni prodaji pa lahko začneš razmišljat ko boš težko vstal iz avta, al pa ko ti bodo letne gume zdržale več kot 1 sezono
Saj, če bi imel zdajle vsaj ene 6k€ v žepu bi prodal brez pardona in iskal kakega R26. Ampak žal nimam.
Re: Clio RS 182 by Symon, slow motion po treh (video)
Avto že 2 dni na dvigalu. Ko se je začelo podirati se je ugotovilo, da pri menjalniku spušča le olje pri levi polosovini pa manšeta je šla k vragu tako, da je bil lažni alarm. Zato se tudi ni razdiralo menjalnika.
Da sem pa naročil veliki servis pa ni bila napaka. Nekateri šponarji so šli že počasi v slabšo polovico življenja (saj se jih je že počasi slišalo), jermeni tudi niso bili več novi (so se že začele razpoke). In še glavna stvar, naročil sem novo VVL jermenico (je še mehanik malo dvomil, da se splača) in ne za brezveze. Je pri 180.000 km že imela nekaj lufta. Tako, da zdaj kar se tega dela tiče bo spet vse OK. Je pa bil veliki servis narejen pri 80.000 km in (baje!) še pri 120.000 km.
Da sem pa naročil veliki servis pa ni bila napaka. Nekateri šponarji so šli že počasi v slabšo polovico življenja (saj se jih je že počasi slišalo), jermeni tudi niso bili več novi (so se že začele razpoke). In še glavna stvar, naročil sem novo VVL jermenico (je še mehanik malo dvomil, da se splača) in ne za brezveze. Je pri 180.000 km že imela nekaj lufta. Tako, da zdaj kar se tega dela tiče bo spet vse OK. Je pa bil veliki servis narejen pri 80.000 km in (baje!) še pri 120.000 km.
Re: Clio RS 182 by Symon, slow motion po treh (video)
Meni po vsakem obisku Racelanda semering na levi poloosovini prepusti.Tak da mam sedaj gori že petega(če sem dobro preštel) in ta tudi malo pušča,vendar nebom menjal. 
Re: Clio RS 182 by Symon, konkretno veliki servis opravljen
Uf to pa je smola potem.
V glavnem narejen veliki servis, šponarji, jermeni, vodna pumpa ter VVL zobnik, ki je imel že toliko lufta, da je bila odmična že malo zamaknjena. Pa sploh še ni ropotalo.
Nekateri šponarji so bili že zanič (cvilili), jermeni so tudi že začeli počasi prepereti (mini razpoke, če ga stisneš). Vodna pumpa je bila narejena konec leta 06 tako, da je bila sicer enkrat menjana. V glavnem je bil kar čas.
Ker nič ne sme iti tekoče je bila zareza na odmični kjer se jo blokira razširjena (mogoče je bila odmična že pri prejšnjem servisu zamaknjena zaradi VVL zobnika in je nekdo kar zabil uno orodje za blokiranje odmičnih) in ko je sestavil nazaj in zašraufal novo jermenico se je zamaknila ker ni bila čisto fiksirana. Tako, da me je včeraj poklical, da nekaj trokira, ko sem prišel probati se je prav slišalo sikanje ker se sesalni ventili izgleda niso dovolj kmalu zaprli. Potem sva cel večer šraufala, ravnala un luft, in nastavljala (ok, on je, jaz sem mu z gispom bolj delal družbo
) in on 22:20 je zalaufal. Eden bolj živčnih trenutkov ampak k sreči zdaj dela kot mora.
Poleg velikega servisa se je zamenjal levi semering na aksi, manšeta (original) na tej aksi, stikalo za vodo (spuščalo vodo) nek semering pri enem šponarju ali nekje (malo spuščalo) ter obnovilo zadnjo čeljust za ročno (tisti del kjer je fiksirana zajla ročne) ker se je zatikala. Menjano olje v motorju, menjalniku. V glavnem kar se motorja tiče bi zdaj moral biti mir.
Fotk ni ker nisem hotel sitnariti še s slikanjem. 
V glavnem narejen veliki servis, šponarji, jermeni, vodna pumpa ter VVL zobnik, ki je imel že toliko lufta, da je bila odmična že malo zamaknjena. Pa sploh še ni ropotalo.
Ker nič ne sme iti tekoče je bila zareza na odmični kjer se jo blokira razširjena (mogoče je bila odmična že pri prejšnjem servisu zamaknjena zaradi VVL zobnika in je nekdo kar zabil uno orodje za blokiranje odmičnih) in ko je sestavil nazaj in zašraufal novo jermenico se je zamaknila ker ni bila čisto fiksirana. Tako, da me je včeraj poklical, da nekaj trokira, ko sem prišel probati se je prav slišalo sikanje ker se sesalni ventili izgleda niso dovolj kmalu zaprli. Potem sva cel večer šraufala, ravnala un luft, in nastavljala (ok, on je, jaz sem mu z gispom bolj delal družbo
Poleg velikega servisa se je zamenjal levi semering na aksi, manšeta (original) na tej aksi, stikalo za vodo (spuščalo vodo) nek semering pri enem šponarju ali nekje (malo spuščalo) ter obnovilo zadnjo čeljust za ročno (tisti del kjer je fiksirana zajla ročne) ker se je zatikala. Menjano olje v motorju, menjalniku. V glavnem kar se motorja tiče bi zdaj moral biti mir.