avtomatsko priziganje luci - bi rad izklopil

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

obi napisal/-a:Mogoče malo pozno vendar, nisem našel nič podobnega. Je kdo že kako drugače rešil zadevo kot z obiskom pri reno servisu.

Sem pa razmišljal v drugi smeri namesto da odklopiš to funkcijo narediš da se ti luči prižgejo z recimo 10 s zamikom ko vžgeš avto oz poljubno nastvljeno preko vezja in releja.
Da ne boste prepametni... Novejši Renaulti imajo dnevne luči rešene preko nastavitve v UCH. Določeni imajo to rešeni preko stikala AUTO v povezavi s senzorjem, ampak to je funkcija avtomatskega prižiga luči ob zmanjšani svetlobi, ne pa funkcija dnevnih luči... Starejši Renaulti imajo to rešeni s prevezavo elektrike... Pri slednjih ne moreš prižgati dolgih luči, meglenk če je stikalo za luči v 0 položaju... Pri novejših, ki so krmiljeni preko UCH pa to lahko storiš, luči se prižgejo ko steče motor in ugasnejo, ko ugasneš motor in odpreš voznikova vrata. Pri strejših modelih se prižgejo zasenčene luči ob kontaktu in se med zaganjanjem ugasnejo... Ugasnejo se, ko odvzameš kontakt...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Ja samo še vedno bi rad imel recimo zakasnjen vklop luči. Oz bi rad da moram jaz luči prižgat ne da se mi same prižgejo.
Štrom for wife, UPS for life.
rslove
Kraj: Odpad renojev ;)

Odgovor Napisal/-a rslove »

Za ScenicaII iz tujine piše v priloženi knjigi.
Mogoče tebi tudi. Vem, pa da mora imeti na levem heblnu (žmigovci) tipko kot je na desnem in potem sam ugasneš.
Uporabniški avatar
sikec

Odgovor Napisal/-a sikec »

Pri meni je isto, tipka na levi strani, kjer so žmigavci, držiš nekaj sekund in se izklopi avtomatski vklop luči.
Uporabniški avatar
robertp

sikec napisal/-a:Pri meni je isto, tipka na levi strani, kjer so žmigavci, držiš nekaj sekund in se izklopi avtomatski vklop luči.
Ja, ampak to niso dnevne luči (glede na opis v navodilih). Prižgejo se ob poslabšanih svetlobnih razmerah, medtem ko morajo dnevne svetiti vseskozi.

Saj pravim ali rekonfiguracija UCH ali pa prevezava elektronike, odvisno od modela.
Uporabniški avatar
dcavni

Re: avtomatsko priziganje luci - bi rad izklopil

Odgovor Napisal/-a dcavni »

Pozdravljeni

Kupili smo rabljenega Scenica letnik 2007 in že prvi teden sta pregoreli obe žarnici za kratke luči. Stikalo za luči sicer ima gumb z napisom Auto, vendar pa le ta sploh ne reagira na pritiske, tam kjer smo avto kupili (servis Renault) pa trdijo, da se avtomatskega vklopa luči sploh ne da izklopiti. Dovolj bi bilo tudi, če bi se vklop vsaj zamaknil za par sekund, da napetostna špica ob zagonu pade. Je še kakšna druga možnost za izklop avtomatike ali le drug servis? Na tem so mi svetovali, da naj pač pred zagonom obrnem na pozicijske luči.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Dani
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pri twingotu se izklopi če obrneš dvakrat iz 0 na pozicijo. Probaj.
Uporabniški avatar
robertp

dcavni napisal/-a:Pozdravljeni

Kupili smo rabljenega Scenica letnik 2007 in že prvi teden sta pregoreli obe žarnici za kratke luči. Stikalo za luči sicer ima gumb z napisom Auto, vendar pa le ta sploh ne reagira na pritiske, tam kjer smo avto kupili (servis Renault) pa trdijo, da se avtomatskega vklopa luči sploh ne da izklopiti. Dovolj bi bilo tudi, če bi se vklop vsaj zamaknil za par sekund, da napetostna špica ob zagonu pade. Je še kakšna druga možnost za izklop avtomatike ali le drug servis? Na tem so mi svetovali, da naj pač pred zagonom obrnem na pozicijske luči.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Dani
Da se nastavit vse preko UCHja. Pa kaj vas moti to prižiganje luči... Meni se prižgejo potem ko avto steče, ne po verglanju.
Za tisto stikalo AUTO... omogočiti ga je še potrebno v UCHju. Drugače meni ne bi delal senzor za dež (ki je, BTW, ist tako za luči kot za dež).
Sem preverjal, če bi si dal v isti letnik Scenica vgraditi dnevne LED luči. Omogočiš v UCHju senzor tudi za luči, postaviš v način AUTO ON (drugače moraš menjati ročko). Potem pa zvežeš tako, da ko senzor ne da komande za zasenčene luči gorijo samo sprednje LED, drugače pa glavni žarometi.
Servis mi je to potrdil, da se da.
Uporabniški avatar
dcavni

Moti me predvsem zato, ker se luči prižgejo še preden se napetost po zagonu stabilizira, posledično pa kar hitro gredo žarnice in za vsako je treba z avtom na servis, kar zopet nosi dodatne stroške (nimam roke manekenke). No do nastavitev UCH se menda ne da priti kar tako ali? Tole z Led dnevnimi lučmi je dobra ideja, kako pa cenovno?

Poskusil še tisto varianto iz Twinga, ni reakcije :)
Uporabniški avatar
robertp

dcavni napisal/-a:Moti me predvsem zato, ker se luči prižgejo še preden se napetost po zagonu stabilizira, posledično pa kar hitro gredo žarnice in za vsako je treba z avtom na servis, kar zopet nosi dodatne stroške (nimam roke manekenke). No do nastavitev UCH se menda ne da priti kar tako ali? Tole z Led dnevnimi lučmi je dobra ideja, kako pa cenovno?

Poskusil še tisto varianto iz Twinga, ni reakcije :)
UCH je s povezavo preko računalnika na servisu...
Dnevne luči... Sem gledal v Conardu, za kakšne 80 EUR se že dobijo prave... Potem pa sledi preprogramiranje UCHja kot sem opisal.
Končni efekt so pa LED ob močni svetlobi in glavni žarometi (pa zadaj pa osvetlitev notranjosti) ob zmanjšanju svetlobe...

Glede crkovanja žarnic... Upam da ne uporabljaš kakšnih Osram Nightbraker ali podobno sranje. Ker res crkuje na par mesecev... Lepo kupi take, long-life, ki imajo deklariranih vsaj 1000 ur delovanja...
Kar se tiče menjave žarnice. Zadeva je na tem letniku dokaj banalna... Za voznikovo stran, potem ko odstraniš gumijasti pokrov, uporabi LEVO roko za to, da obrneš žarnico v kompletu z grlom za 1/4 obrata in jo izvlečeš iz ležišča. Kabel je dovolj dolg, da lahko potem žarnico b.p. snameš iz ležišča in jo zamenjaš... Na desni strani pa cev za nalivanje tekočine za pranje šip (nalivno grlo) odstrani.
Sam potrebujem natančno 5 minut za menjavo žarnice...
Pa parkirne ti bodo tudi na veliko crkovale, so pa H6W, na servisu pride ena cca 5 EUR ali več, pa tudi tako poceni niso (pri lokalcu-vulkanizerju plačam zanjo 3,5 EUR)
Uporabniški avatar
dcavni

Žarnica so dali kar original Renaultove tiste za okrog 9 eur, baje, da naj bi zdržale nekoliko dlje, sedaj pa bili živi pa videli. Nightbreakerc nimam :) Se da morda parkirne menjati s kako bolj trpežno led varianto, če bojo dosti crkovale?

Vse to crkovanje žarnic se ne bi dogajalo, če bi se luči vklopile le par sekund pozneje, škoda, da je vse tempirano tako v nulo.

Hvala za nasvet glede menjave žarnic :)
Odgovori