| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
|
| Avtor |
Sporočilo |
|
ggorenc
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 10:25 Prispevkov: 16 Kraj: gorenjska
|
Objavljeno: 28 Avg 2009, 19:38 Naslov sporočila: avtomatsko priziganje luci - bi rad izklopil |
|
|
Zivjo!
Baje ni treba ravno na servis voziti avto za izklop avtomatskega priziganja luci ampak se da to narediti s kombinacijo tipk.. mi lahko kdo pomaga?
Gre pa za novega Kangooja 1.5 dci  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
schik Član kluba

Pridružen/-a: Čet Apr 2008 14:15 Prispevkov: 1380 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: 29 Avg 2009, 11:24 Naslov sporočila: |
|
|
Če ti kaj pomaga. Na novem Twingotu je tk. Dvakrat na hitro obrneš stikalo iz nule samo do pozicije. Tako se izklopi. Isto je za vklop. Tk je pri Twingu. _________________ - Renault Megane Coupe 1.4 16V ph-2
- VW Hrošč 1200J |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
payo

Pridružen/-a: Tor Mar 2009 22:06 Prispevkov: 64 Kraj: republika Prekmurje
|
Objavljeno: 29 Avg 2009, 15:18 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj bi pa to rad izklopil? To je pa ja super zadeva da ne pozabiš luči prižgat  _________________ So ljudje, ki vozijo renaulta in so ljudje, ki ga še bodo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
ggorenc
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 10:25 Prispevkov: 16 Kraj: gorenjska
|
Objavljeno: 29 Avg 2009, 19:46 Naslov sporočila: |
|
|
hvala bom preizkusil!
Ni mi vsec, ker kuri zarnice. Sicer je pri novejsih renojih bolje poskrbljeno, ker zasveti sele ko zalaufas motor, ampak sem vajen starih avtomobilov in avtomatsko sam prizgem luci takoj, ko se privezem.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
bobo89
Pridružen/-a: Sre Jun 2009 12:18 Prispevkov: 110 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 29 Avg 2009, 21:26 Naslov sporočila: |
|
|
| ve mogoče kdo, kako se to naredi laguni letnik 2002? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
Deniss Vzoren Član kluba

Pridružen/-a: Tor Okt 2008 15:56 Prispevkov: 820 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Avg 2009, 01:34 Naslov sporočila: |
|
|
| bobo89 je napisal/a: |
| ve mogoče kdo, kako se to naredi laguni letnik 2002? |
al pa na Cliotu l.04 _________________
Član Reno kluba Slovenija
DRIVE THE CHANGE  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
umlinar

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 18:10 Prispevkov: 707 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: 30 Avg 2009, 10:54 Naslov sporočila: |
|
|
pri xenonu je to u bistvu slaba stvar, sploh v primeru ko se nazaj ugasnejo, ko avto vzges. Na sreco pri renaultih ni tako, je pa pri marsikaterih drugih znamkah. _________________ Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
Deniss Vzoren Član kluba

|
Objavljeno: 31 Avg 2009, 15:32 Naslov sporočila: |
|
|
A res noben nebi vedu kako se to ugasne ker mi je danes spet žarnica crknila
Ali bo treba peljat na računalnik da to ugasnejo  _________________
DRIVE THE CHANGE  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
F3KO
Pridružen/-a: Ned Jul 2008 13:07 Prispevkov: 145
|
Objavljeno: 31 Avg 2009, 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
| tista twingo fora ne deluje? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
Deniss Vzoren Član kluba

|
Objavljeno: 31 Avg 2009, 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
Nažalost ne deluje _________________
DRIVE THE CHANGE  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
etore

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 22:25 Prispevkov: 484 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: 31 Avg 2009, 15:47 Naslov sporočila: |
|
|
KOKR SM JAZ SEZNANJEN se tistemu reče "lučko"... to je pa ena škatlica črna k avtomatsko prižge luči pri kontaktu... za tisto vzet vn moraš nekaj precinit... bejži na servis... dela pol ure cena 15€ _________________ podnevi - Laguna II 1,9dCi, ponoči - BMW 325i M-Technik,vikend - Patrol 2,8TD. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
sinko

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 13:50 Prispevkov: 770 Kraj: Portorose
|
Objavljeno: 31 Avg 2009, 15:49 Naslov sporočila: |
|
|
to deluje na modelih laguna, espace, avantime, velsatis, oziroma na tistih ki imajo senzor za to se pravi foto dioda, namontirana pa je pod ogledalom vzvratnim notranjim ne na zunanjih, tako da ostali tega nimajo in ostane samo racunalnik za izklop dnevnih luci, ce vam pa bojo na servisu to ustregli pa je drugo vprasanje, na zalost je to zaradi tega ker morajo biti luci on tudi podnevi _________________ Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
Deniss Vzoren Član kluba

|
Objavljeno: 31 Avg 2009, 15:58 Naslov sporočila: |
|
|
Klical na REMONT v Kranju in so mi rekli da se to mora s testerjem ugasnit. _________________
DRIVE THE CHANGE  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
oorosh U ŠREGO Član kluba

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 12:32 Prispevkov: 978 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 31 Avg 2009, 16:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Deniss je napisal/a: |
| Klical na REMONT v Kranju in so mi rekli da se to mora s testerjem ugasnit. |
Ali ima avtomatski vklop luči varovalko? Če jo ima (in če je na njo vezan sam) jo vrži ven pa bo.... _________________ DMGGMASD
RENAULT- it's everything i don't want, but it's become what i need! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
obi

Pridružen/-a: Pon Jun 2005 18:08 Prispevkov: 1657 Kraj: medvoški štajerc
|
Objavljeno: 31 Jul 2010, 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče malo pozno vendar, nisem našel nič podobnega. Je kdo že kako drugače rešil zadevo kot z obiskom pri reno servisu.
Sem pa razmišljal v drugi smeri namesto da odklopiš to funkcijo narediš da se ti luči prižgejo z recimo 10 s zamikom ko vžgeš avto oz poljubno nastvljeno preko vezja in releja. _________________ Štrom for wife UPS for life
1st place MSA 142.1 dB / dB Drag Ljubljana 2008
1st place MSA 143.4 dB / dB Drag Cerkno 2008
2nd place MSA 141,1 dB / dB Drag Kočevje 2008 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
robertp

Pridružen/-a: Pet Jul 2005 8:13 Prispevkov: 372 Kraj: Vodice
|
Objavljeno: 31 Jul 2010, 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
| obi je napisal/a: |
Mogoče malo pozno vendar, nisem našel nič podobnega. Je kdo že kako drugače rešil zadevo kot z obiskom pri reno servisu.
Sem pa razmišljal v drugi smeri namesto da odklopiš to funkcijo narediš da se ti luči prižgejo z recimo 10 s zamikom ko vžgeš avto oz poljubno nastvljeno preko vezja in releja. |
Da ne boste prepametni... Novejši Renaulti imajo dnevne luči rešene preko nastavitve v UCH. Določeni imajo to rešeni preko stikala AUTO v povezavi s senzorjem, ampak to je funkcija avtomatskega prižiga luči ob zmanjšani svetlobi, ne pa funkcija dnevnih luči... Starejši Renaulti imajo to rešeni s prevezavo elektrike... Pri slednjih ne moreš prižgati dolgih luči, meglenk če je stikalo za luči v 0 položaju... Pri novejših, ki so krmiljeni preko UCH pa to lahko storiš, luči se prižgejo ko steče motor in ugasnejo, ko ugasneš motor in odpreš voznikova vrata. Pri strejših modelih se prižgejo zasenčene luči ob kontaktu in se med zaganjanjem ugasnejo... Ugasnejo se, ko odvzameš kontakt... _________________ Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
obi

Pridružen/-a: Pon Jun 2005 18:08 Prispevkov: 1657 Kraj: medvoški štajerc
|
Objavljeno: 31 Jul 2010, 21:06 Naslov sporočila: |
|
|
Ja samo še vedno bi rad imel recimo zakasnjen vklop luči. Oz bi rad da moram jaz luči prižgat ne da se mi same prižgejo. _________________ Štrom for wife UPS for life
1st place MSA 142.1 dB / dB Drag Ljubljana 2008
1st place MSA 143.4 dB / dB Drag Cerkno 2008
2nd place MSA 141,1 dB / dB Drag Kočevje 2008 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
rslove
Pridružen/-a: Ned Mar 2010 21:08 Prispevkov: 59
|
Objavljeno: 03 Avg 2010, 12:25 Naslov sporočila: |
|
|
Za ScenicaII iz tujine piše v priloženi knjigi.
Mogoče tebi tudi. Vem, pa da mora imeti na levem heblnu (žmigovci) tipko kot je na desnem in potem sam ugasneš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
sikec
Pridružen/-a: Sre Jul 2010 13:19 Prispevkov: 2
|
Objavljeno: 03 Avg 2010, 14:15 Naslov sporočila: |
|
|
| Pri meni je isto, tipka na levi strani, kjer so žmigavci, držiš nekaj sekund in se izklopi avtomatski vklop luči. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
robertp

Pridružen/-a: Pet Jul 2005 8:13 Prispevkov: 372 Kraj: Vodice
|
Objavljeno: 03 Avg 2010, 14:33 Naslov sporočila: |
|
|
| sikec je napisal/a: |
| Pri meni je isto, tipka na levi strani, kjer so žmigavci, držiš nekaj sekund in se izklopi avtomatski vklop luči. |
Ja, ampak to niso dnevne luči (glede na opis v navodilih). Prižgejo se ob poslabšanih svetlobnih razmerah, medtem ko morajo dnevne svetiti vseskozi.
Saj pravim ali rekonfiguracija UCH ali pa prevezava elektronike, odvisno od modela. _________________ Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
braker
Pridružen/-a: Sre Avg 2010 8:56 Prispevkov: 1
|
Objavljeno: 11 Avg 2010, 13:48 Naslov sporočila: |
|
|
| Dnevne luči se da ugasnit samo s posegom v UHC na servisu. Problem nastane pri tistih vozilih, ki imajo isti senzor za dnevne luči in dež. Če v UHC ugasneš luči ti potem po veliki verjetnosti ne deluje avtomatsko brisanje stekel. Deluje samo intervalno, kakor hitro ga pač nastaviš. Zato je za razmislit ali se splača izklapljat dnevne luči. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|