| |
|

| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
|
| Avtor |
Sporočilo |
|
rider626

Pridružen/-a: Tor Jun 2010 0:13 Prispevkov: 44 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: 28 Jul 2010, 13:59 Naslov sporočila: mladi šofer / tečaj varne vožnje |
|
|
Ker me v kratkem čaka registracija avta, bi rad prej razčistil par stvari ...
In sicer situacija je sledeča:
-avto imam pisan nase
-opravljen imam tečaj varne vožnje, zato mi ni potrebno doplačilo za mladega voznika
-doma imamo še 1 avto zavarovan pri triglavu
-pri punci imajo doma vse avte zavarovane pri adriaticu
V roku 2 mesecev bo naredila izpit za avto moja punca, ki nima svojega avta in ga tudi nebo še kar kmalu imela, zato se bo večinoma vozila z mojim avtom.
Sedaj pa nastane problem Sicer sem že klical na zavarovalnico triglav ampak nisem dobil konkretnega odgovora, zato bi prosil za nasvet če kdo kaj ve glede tega.
Rad bi da bi punca naredila tečaj varne vožnje (33€) in mi nebi bilo potrebno doplačati za mladega šoferja.
Vendar sedaj ne vem ali :
-lahko tečaj sploh opravlja, glede da nima svojega avta oz. ga tudi starši nimajo zavarovanega pri zavarovalnici triglav
-ali lahko opravlja tečaj z mojim avtom ( na zavarovalnici so nekaj "bluzili" da ne ker je s to polico že bil narejen tečaj
-ali lahko opravlja tečaj z avtom od mojega očeta, in bi ji bil s tem priznan tečaj oz. bi lahko vozila moj avto brez skrbi
Če kdo kaj ve glede tega prosim za nasvet
 _________________ Renault Clio II - 1.4 RT |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
kmetek Član kluba

Pridružen/-a: Sob Okt 2008 17:43 Prispevkov: 1255 Kraj: Bloke (Notranjska) in LJ
|
Objavljeno: 28 Jul 2010, 18:48 Naslov sporočila: |
|
|
Evo probej tukej malo pogledat ali pa pokliči:
http://avto.triglav.si/zavarovanja/zavarovanje_za_mlade_voznike
Pri izpolnjevanju prijavnice je blo treba navest tudi številko zav. police, torej verjetno avto s katerim prideš tja mora bit zavarvan pri Triglavu. To da ne morta 2 na istem avtu narest tečaja pa ni res, ker takrat ko sem bil sam je bilo kar ene par takih primerov ko sta 2 prišla z istim avtom in se potem menjavala, torej... _________________ Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
hrib
Pridružen/-a: Ned Nov 2008 10:58 Prispevkov: 75 Kraj: Vodice
|
Objavljeno: 06 Avg 2010, 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
ce ze ni prepozno.
Vazno je samo da se prijavis s tisto polico/avtom, ki ima dodatek za mladega voznika placan. S katerim avtom vozis je pa vseeno. Z bratom sva se prijavila na eno polico, vozila pa vsak s svojim avtom. _________________ Modus 1.4 16v on LPG |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
rider626

Pridružen/-a: Tor Jun 2010 0:13 Prispevkov: 44 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: 07 Avg 2010, 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
Sem že dobil informacije, ampak vseeno hvala  _________________ Renault Clio II - 1.4 RT |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
MasTTer

Pridružen/-a: Čet Sep 2003 19:21 Prispevkov: 345 Kraj: Lendava (MS)
|
Objavljeno: 07 Avg 2010, 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
No, ti še jaz napišem, glede na to da delam na zavarovalnici Adriatic Slovenica in vidim, da si kr dosti stvari napisal.
Kdor ima tečaj varne vožnje opravljen, dobi en kartonček. Ko sklepaš zav. polico za svoje vozilo ali katero koli vozilo doplačaš 25% (na Triglavu 30%) za neizkušenega šoferja. Z tem kartončkom dobiš ravno toliko popusta, da ne plačaš nič. Če to ni tako napisano na samo polico, doplačila nimaš in ne velja.
To doplačilo pa velja za VSE mlade šoferje, ki imajo isti tečaj opravljen in ni potrebe prilagat ali kamor koli pošiljat. Pač, ko se karambol zgodi, se to pokaže in je mir.
Vendar, če imata recimo 2 ta potrdilo, 3. pa nima in vozi tako vozilo za njega ne velja in bi mogli doplačati samo zaradi dnjega teh 25%.
Pri naši Adriatic Slovenici, pa imaš 2 možnosti.
Ali skleneš to zavarovanje na OSEBO (v primeru da te varnje vožnje nima) in velja za to osebo in lahko vozi kateri koli avto, pri kateri koli zavarovalnici (to govorim za varianto 150€ letno).
Lahko se pa sklene na VOZILO, v tem primeru pa velja na vozilo in ga lahko vozi kateri koli mladi šofer.
Sice za tako ceno dobiš ta izpit le v primeru če pri njih opravljaš tudi redni tečaj vožnje, drugače se cene teh varnih voženj gibljejo krepo nad 33€
Na kratko  _________________ Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
Stupo

Pridružen/-a: Sob Dec 2004 18:08 Prispevkov: 3507 Kraj: Njujork grad
|
Objavljeno: 11 Avg 2010, 12:29 Naslov sporočila: |
|
|
Če opraviš tečaj varne vožnje "na svojo roko", potem je cena okoli 160€.
Se pa kar splača it, jaz sem bil in je bilo super. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|