Avto ne vziga (bencinar) - senzor mrtve tocke??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Mi lahko ker poslika kje je to tipalo pr Cliotu 1.2i motorju? Letnik 99.

Hvala
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

med motorjem in menjalnikom... na vrhu menjalnika cisto ob motorju je vsravfano... z dvema 10 ali 11 vijakoma :)
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Pa saj bos videl taksen most je z pikicami pritrjen z dvema vijakoma. Mal odsraufaj pa nazaj prisraufaj pa spuci pa bo. Men je to tud ful jebalo :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
doctor10

Odgovor Napisal/-a doctor10 »

Ok tudi meni se je vceraj in danes nekaj zgodilo. Odklenem avto, hocem prizgat avto vergla v prazno. obrnem kljuc se 1x nic. Odklenem in zaklenem avto, avto vzge. Isto danes zjutraj. S tem da sem moral 3x odklenit in zaklenit da je potem vzgal. Kaj bi blo tukaj narobe ? Kljuc ?
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Ali je kaj od teh dveh stvari to tipalo o cemer govorimo ker mene skoz bolj zafrkava in bom mogu zamenjat pa ne vem kje ga najdem. Gre se pa za 1.4 55Kw motor 2001. Aja se to kje lahko kupim ta senzor ali ga imajo samo na pooblascenem servisu al se ga da kupit tudi v motomatu npr.
SlikaSlika
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Slike mas na prvi strani te teme. Je res tako tezko prebrat celo temo?
Imajo v vseh trgovinah...
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Evo ker me je začel posteno zajebavat vse skupej sm pelu k mehaniku smo prklopl na računalnik pol mi je pa zamenju senzor vžiga in me je pršlo 30 €. Na remontu so mi pa hotl zamenjat isto stvar za 60€ + delo.
Upam da bo zdej zdržal za neki cajta
Canthar

Odgovor Napisal/-a Canthar »

Pozdravljeni

Nov na tem forumu, drugače pa voznik CliotaII že precej časa.
Imam pa kar nekaj težav:

1. Ker je tudi mene, zadnje čase začel zafrkavati vžig, sem pregledal ta forum in odkril to temo, ki - vsaj mislim, natančno opisuje moj problem.
Avto torej, ko prvič "zaverglaš" noče vžgat, ko pa ključ prestaviš na "0" in nato ponovno poizkusiš, pa vžge brez težav.
Mislim, da so imeli uporabniki tu enake težave, le da je so bili tipi motorjev drugačni. Moj je 1.2 8V D7FD720.
Prosil bi, če bi nekdo lahko povedal, kje točno se nahaja ta senzor, ali če bi bilo možno, poslikal ta tip motorja.

2. Druga stvar pa je prižiganje lučke "Kontrola motenja vbrizgavanja". Prižge se med vožnjo. Sedaj sem je že navajen.

3. Merilnik hitrosti ne dela 8)
Glede tega sumim, kakšen slab kontakt v armaturni plošči, kajti to se je to prvič pojavilo v lanski vročini, ko je avto dolgo časa stal na soncu, nato pa se je, ko se je ohladilo (jeseni), spet začel delovat. Letos se, kot kaže, zgodba ponavlja. Je pa prednost tega to, da je števec kilometrov obstal na eni številki :D
Uporabniški avatar
limetow

Odgovor Napisal/-a limetow »

Canthar napisal/-a: 3. Merilnik hitrosti ne dela 8)
Glede tega sumim, kakšen slab kontakt v armaturni plošči, kajti to se je to prvič pojavilo v lanski vročini, ko je avto dolgo časa stal na soncu, nato pa se je, ko se je ohladilo (jeseni), spet začel delovat. Letos se, kot kaže, zgodba ponavlja. Je pa prednost tega to, da je števec kilometrov obstal na eni številki :D
Tole bo najverjetneje senzor števca. Ni noben problem zamenjat (cca 40e) ali pa mogoče samo spucat.
lp http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... highlight=
Scenic RX4 1.9 dCi
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Senzor se nahaja nad menjalnikom, oz. pod filtrom, in pa tik pod termostatom pri clio 2 ph 2 motor 1.2 16v :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

No, meni se je tud zdej začelo dogajat to, da mi avto ni vžgal v prvo oz. sem ga mogu dolgo verglat da je zalaufu... Vsi so rekl da je ta senzor problem in sem ga dans tut lepo snel, pošprical, prepucal in dal nazaj. Zdej pa da vidmo kko bo. Zaenkrat vžge v prvo tko kt učas =)

Še slike: tkole zgleda ko ga odšraufaš in malo odmakneš
Slika

takile so pa vijaki
Slika
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Če te bo še zafrkavalo pa če ti cukne občasno še svečke manjaj.
Canthar

Odgovor Napisal/-a Canthar »

glede senzorja vžiga sem ugotovil kje je (ampak ker zaenkrat lepo vžiga, ga ne bom "diral")...
kar se pa brzinometra tiče, sem pa tisti senzor najprej odklopil in ga nato ven potegnil, zdaj pa ne vem s čim se to lahko spuca, ker je bil na notranji strani zaoljen?
je potrebno tudi "luknjo" spucat in kako?

offtopic: kako je pritrjena manšeta prestavne ročice, ker ročica pri menjavaju rahlo škripa?
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Na prejšnje poste.... če se motor ne zažene, kljub temu, da obrača motor(vergla) je lahko tipalo vžiga (sem ga tudi že na meganu zamenjal in od takrat hitreje vžiga).

Lahko pa je problem z komunikacijo med ključem in ključavnico, če pride do kakih motenj. Ta problem se zelo lepo vidi, ker tista mala rdeča lučka na armaturki hitro utripa, morala bi pa svetiti, ko se da kontakt z ključem.

Če bo kdo imel še to težavo, naj bo pozoren, ker tako lahko oceni, če je res tipalo ali pa problem z ključem. Na servisu, kot smo že vajeni, seveda tega ne morejo stestirati, če se ne zgodi ta napak, ko je avto na računalniku.... ;)
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Zdi se kot slaba masa??
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Odgovori