Testna vožnja vašega rabljenega vozila DA ali NE?

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Jaz sem dal še vedno vsakemu potencialnemu kupcu avto za peljat.
Edino eden mi ga je skoraj razbil, ko je šel iz neprednostne ceste na glavno, pa ni nič pogledal, če kdo prihaja po glavni cesti.
Drugače pa nimam slabih izkušenj.
Tudi ko sem jaz kupoval avto, mi ni nihče rekel, da mi ga ne da za peljati.
Slika
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Meni se zdi testna vožnja logična reč - konec koncev ne kupuješ snickersa. :D
Indeed.
Dejan105

Odgovor Napisal/-a Dejan105 »

djordjevic napisal/-a:Meni se zdi testna vožnja logična reč - konec koncev ne kupuješ snickersa. :D
x2 :D
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

x3
Uporabniški avatar
Sebastijan

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Kdor hoče avtomobil prodat pač mora pustiti potencialnemu kupcu testno vožnjo. brez testne vožnje bi ga verjetno vzela edino kakšna avtohiša če bi vzel drugo vozilo. Konec koncev pa tudi ti nebi kupil avtomobila če ga nebi prej probal.

Tako pač je, če hočeš prodati pač moraš zaupati kupcu, ni druge.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Ko boste kdaj prodajali avto s 350 konji boste drugače govorili :wink: .
Precej je firbcev,ki jih samo zanima kako gre....dnarja pa nobenga.
Uporabniški avatar
barossa45

Re: Testna vožnja vašega rabljenega vozila DA ali NE?

Odgovor Napisal/-a barossa45 »

Na enemu forumu je bilo omenjeno, da je starejša gospa, ki je prodajala vozilo
dobila klic od zaintereseranega kupca. Prosil jo je, če ga pripelje do ene avto hiše, kjer jo bo čakal zadaj.
Gospa prišla, možakar je rekel, da ga pelje na pregled ali nekaj v tem smislu...
seveda po pol ure je bilo zelo očitno, da ga nebo nikoli več nazaj
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

men ga je lastnik sam ponudu če se hočem pelat :D sam ga nam ni ratal do ceste porint :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
Legoless

Re:

Odgovor Napisal/-a Legoless »

picinni napisal/-a:Ko boste kdaj prodajali avto s 350 konji boste drugače govorili :wink: .
Precej je firbcev,ki jih samo zanima kako gre....dnarja pa nobenga.
Exactly. Kako bi ravnali v tem primeru? Prodajate avto, ki ima kar nekaj pod haubo, a "potencialni kupec" je 18 letnik, z ravnokar opravljenim izpitom. Če ima denar, ne veste (najverjetneje ne).

Lp
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Sicer ne vem kakšni ste nekateri tule, slepi, gluhi in še kaj a predno beseda s potencialnim kupcem sploh nanese na možnost testne vožnje se že izmenja nekaj besed, morda gre celo za drugi ali tretji obisk, če gre res za avtomobil z 350+ km, ki se ne prodajajo ravno za ostali drobiž v žepu in če v tem času niste sposobni vsaj v grobem oceniti osebe, ki vam stoji nasproti je bolje, da avtomobil ne prodajate sami.

Sicer pa garancije, da ne bo šlo za nateg vam nihče ne more dati, tudi pri nakupu novega avtomobila take garancije ni. Življenje je tako, da včasih je potrebno pač zaupati, vase in v druge ljudi. Ni druge. :)
Slika
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

@legoless, v mojemu primeru je bilo več 30 letnikov (taki so šele basači :D )....če je 18 potem pride s starši (preverjeno).
@Drejchi, nekaj izkušenj pa že imam v življenju tako, da tale o ocenjevanju ljudi ni ravno umestna. Verjemi, da je povprečno zelo malo takih (eden od petih v mojem primeru), ki pri nakupu takega avtomobila vliva zaupanje oz. daje tisti pravi filing za nadalnje pregovarjanje oz. celo testno vožnjo. Vse ostale dam, kar hitro na levo krug.
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Ko jaz prodajam koreto in ko predam volan v roke "kupca", sem obvezno prisoten v vozilu, pa v kolikor kaj ne bi šlo v skladu z mojimi pričakovanji in željami (beri CPP neumnosti itd.) bi ga takoj poteral "marš izza volana", grem jaz vozit. Ker to niso heci, vemo kako se probava avte, ki se jih kupuje, vsaj tiste malo nadpovprečno zmogljive (kok kej potegne, kako vleče po AC, če je sklopka ok, kako se šalta itd.).

Zanimivo izkušnjo je imel kolega, ko je prodajal neko staro karjolo - Bmw 528. No hodili so mu sami mulci, koreto so turiral k svina, mal se izživljal, "kupca" nobenega z namenom kupit. In tako je kolega lahko na vsake par dni lahko pridno tankal, saj je bilo vedno precej zainteresiranih, no za turiranje makine, za kupit pač ne! :twisted:
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Se strinjam, tudi mojega 200SXa je prišel gledati nekdo za katerega sem takoj vedel, da ne bo to avto zanj. Veliko govorenja pa malo znanja. K sreči je bil avto nevozen (šla dihtunga na glavi) ampak vseeno. No na koncu ga seveda res ni vzel.
Sicer pa z malo sreče hitro vidiš človeka a ve kaj nabavlja ali ga zanima samo koliko gre. V takem primeru potem lahko le upaš, da bo zanj "dost šlo" in ima tudi denar. :roll:
Uporabniški avatar
djordjevic

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Symon napisal/-a:Sali ga zanima samo koliko gre.
Sprintam tovarniške podatke, pomolim cetlc v roke, pa rečem tu imaš. :D
Indeed.
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Ma saj veš kako sem misli. Firbec, ki si želi to v praksi sprobat. Pač, če izgleda zaupanja vreden mu daš, če ne pa ne. Mogoče se zajebeš, če mu ga daš ali pa, če ne pa bi on kupil. Tako je.
Odgovori