Megane II - štrajka pri vžigu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Megane II - štrajka pri vžigu

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Evo, človek ne sme hvaliti avta, ker se potem hitro kaj zgodi. Zadnjič sem ga imel na letnem servisu, pa sem menjal še glavni nosilec motorja in sem bil en teden vesel kot mali otrok, ker v avtu naenkrat nič ne vibrira, zdaj pa se mi je v roku nekaj dni dvakrat zgodilo, da avto ni zaverglal. Vstavim kartico, stisnem start in se ni zgodilo nič, samo rdeča lučka, ki utripa, ni nehala goreti in prižgal se je rdeči znak stop. Pritisnem start, izvlečem kartico, poskusim znova. Avto normalno vžge. Pri vožnji ni nobenih sprememb, skratka nič. Se sanja komu, kaj bi to lahko bilo? Čitalec imho ni, potem bi najbrž javil kako napako ala card not detected.
Indeed.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: Megane II - štrajka pri vžigu

Odgovor Napisal/-a schik »

Mogoče akumulator proti koncu?
Uporabniški avatar
djordjevic

Nemogoče. Lani sem kupil novega, pa še to menda močnejšega, kot je treba. :)
Indeed.
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Pri ključih se to običajno zgodi ko kode ne prebere. Ne vem pa kako je to pri kartici. Verjetno ima v reži kakšno stikalo, ki ga kartica povozi in s tem zazna kartico (torej card detected :) ), kodo pa mora še vseeno prebrati.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
djordjevic

Ja, se spomnim, da sem imel enkrat iste težave pri cliotu, ko sem kar v prazno obračal, pa se zdaj ne spomnim, da me ubiješ, kako smo stvar rešili. Menda z drugim ključem, nisem pa ziher.
Indeed.
Uporabniški avatar
franko

djordjevic napisal/-a:Ja, se spomnim, da sem imel enkrat iste težave pri cliotu, ko sem kar v prazno obračal, pa se zdaj ne spomnim, da me ubiješ, kako smo stvar rešili. Menda z drugim ključem, nisem pa ziher.
Haha, jaz isto :D
Kolegici pri twingotu zdaj isto nagaja, pa ji tudi nisem znal povedati rešitve. Vem da sem ključ dal parkrat noter in ven, pa je potem vžgal :D . Probaj z drugo kartico.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
djordjevic

Sem poskusil zdaj že nekajkrat po tistem, pa dela vse normalno. Jutri grem itak najbrž na tester, da vidim, kaj bo pokazal.
Indeed.
Uporabniški avatar
franko

Nič ne bo pokazal, vsaj tako je bilo pri znancu na traficu. Tudi ko je lučka utripala in ni vžgal ne.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Menda je neka fora: noter so dve stikali in čitalec kode. Če ti odtrže jeziček prvega stikala, bo treba držat na gumb da vžge (ne vergla avtomatsko). Če je problem v drugem jezičku in stikalu, potem noče vžigati. Preveri najprej to...
Uporabniški avatar
djordjevic

Fantje, hvala vsem za nasvete. Bom do nadaljnjega nosil dve kartici zraven, jutri pa javim, kaj (če sploh kaj) bo pokazal tester.
Indeed.
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

drhouse napisal/-a:Menda je neka fora: noter so dve stikali in čitalec kode. Če ti odtrže jeziček prvega stikala, bo treba držat na gumb da vžge (ne vergla avtomatsko). Če je problem v drugem jezičku in stikalu, potem noče vžigati. Preveri najprej to...

to ima Laguna II ne pa Megane...Megane nima nobenih stikal v čitalcu :wink:

uporabljaj drugo kartico...če z drugo kartico težav ne bo je problem v kartici...
maniacx65

Odgovor Napisal/-a maniacx65 »

Sicer nima veze s temo ampak me zanima nekaj v zvezi z glavnim nosilcem motorja - se pravi tem na vrhu desno od voznika (gre se za Megana 2, bencinar). Kot omenjaš ti je prej avto vibriral, pred menjavo nosilca. Zadnje case, ko pohodim gas ali pa med voznjo, se mi zdi da celi avto zacne rahlo vibrirat. Mehanik je nekaj casa nazaj omenjal da je ta glavni nosilec rahlo ze pri koncu ampak da se ni hudo, ni se za menjavo. Na podvozju ni nobenega lufta, gume so scentrirane, optika stima. Je mozno da se mi zaradi "nedelovanja" tega glavnega nosilca motor nasloni na sasijo in posledicno celi avto zace trest? Oziroma da ne opravlja svoje funkcije in se vibracije prenasajo na celi avto?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

CliYo II napisal/-a:
drhouse napisal/-a:Menda je neka fora: noter so dve stikali in čitalec kode. Če ti odtrže jeziček prvega stikala, bo treba držat na gumb da vžge (ne vergla avtomatsko). Če je problem v drugem jezičku in stikalu, potem noče vžigati. Preveri najprej to...

to ima Laguna II ne pa Megane...Megane nima nobenih stikal v čitalcu :wink:

uporabljaj drugo kartico...če z drugo kartico težav ne bo je problem v kartici...
Torej nimata istih čitalcev? Zanimivo.... ;)
Uporabniški avatar
djordjevic

Takole ti bom povedal - avto je bo star 8 let, ima dobrih 160k prevoženih, v moji lasti pa je peto leto. Prvič sem menjal glavni nosilec v drugem letu lastništva, nato pa se je vse skupaj tako zjahalo, da sem sploh ob hladnih temperaturah sedel v avto s cmokom v grlu, ker je že pri štandgasu vibrirala plastika pri sovoznikovem pasu. Mislil sem, da je to bolj posledica pregovorne francoske kvalitete v kombinaciji s super slovenskimi cesti in je avto pač že zjahan. Nato mi je ob menjavi končnikov mehanik rekel, da je nosilec fuč in da sicer ni neke panike, ampak da ga naj v doglednem času menjam. In evo, mesec, dva po tistem sem imel itak planiran servis, pa sem dal zamenjati še to in - kaj naj rečem? Občutek imam, da vozim drug avto. Vibracij v potniškem prostoru je 85% manj (salonskega stanja ni mogoče pričakovati, ipak so leta že tu), motor teče bolj mirno (valjda, če ga ne premetava po prostoru za motor), postal je tih kot bencinar ... Skratka, najbolje naloženih 80 evrov zadnje čase. Definitivno priporočam menjavo. :D
Indeed.
Uporabniški avatar
djordjevic

Danes mi ne bo zneslo, grem na tester verjetno v petek. Mogoče se mi do takrat pripeti še kak incident. :D
Indeed.
Odgovori