težave z vžigalno tuljavo pri menjavi svečk

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bomber111

težave z vžigalno tuljavo pri menjavi svečk

Odgovor Napisal/-a bomber111 »

Pri meganu 1.4 16v l. 2000 sem menjaval svečke. Pri snemanju vžigalnih tuljav (na vsaki svečki svoja) mi je na dveh svečkah ostala tesnilna guma, ki je nikakor nisem mogel spraviti ven. Problem je v tem da se guma tako močno oprime svečke da spusti tam ko je vpeta na tuljavo. Potem ne moreš odviti svečke. Eno sem uspel raztrgat tako da sem jo potem po kosih ven dobil in dal nato tuljavo brez te gume. Glede na to da avto občasno pocuka pri speljevanju očitno občasno prebije proti moturju. Smatram da je tako. A je že imel kdo podoben problem. So pa tuljave bile lani vse štiri zamenjane z novimi po cca 35 eur komad. Če rabim drugo tesnilno gumo je verjetno ne bom dobil, tako da bo treba kupit novo tuljavo ali pa inprovizirat z kakšno drugo gumi cevjo. A kar se improvizacij tiče imam slabe izkušnje. Potem kar nekaj prebija. Razmišljal sem da bi nekje dobil kak tanek tulec ki bi ga podrinil med gumo in svečko in potem bi morala iti guma ven. problem je to da je vse skupaj zelo globoko in ni prostora za kašne klešče.
Prosim za kak predlog.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: težave z vžigalno tuljavo pri menjavi svečk

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

V koliko bi vgradili kvalitetne tuljave, se tega ne bi zgodilo. Obstajajo klešče za snemanje kapic iz vžigalnih svečk, se pride lepo zraven. Preverite: http://www.koch.si/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Navadno žico na koncu ukrivi,da dobiš hakel in z tem se malo poigraj.Boš ga moral ven dobit.Na koncu pa še spihaj z kompresorjem,da manjši komadi ven priletijo.
bomber111

Odgovor Napisal/-a bomber111 »

Sem delal na tak način z žico. Danes bom probal še z kakšnim tulcem. Bom pa špricnil še prej kaj olja na keramiko svečke da bo guma lažje zdrsnila dol.

Ko sem lani na original servisu vprašal za vžigalne tuljave mi je rekel tip mislim da 160 evrov po komadu. Sem se samo nasmehnil in šel. Pa če tudi bom do večera snemal gumo dol bom še vedno zadovoljen napram originalu :lol:
Odgovori